Ла Скала отвори врати за публика след 7-месечно затваряне

май 11, 2021
126

Италианският оперен театър "Ла Скала" отвори врати за ограничена публика, пораждайки надежди за постепенно възобновяване на културния живот в Милано. Това се случва след близо 7 - месечно прекъсване заради пандемията.
В залата бяха допуснати едва 500 човека, съобщава Ройтерс. "Това е символ на новото начало не само за Ла Скала, но и за Италия като цяло", казва художественият директор Доминик Майер.
Датата на бляскавото завръщане на живите изпълнения не е случайна - на този ден преди 75 години Ла Скала отново отваря врати след края на Втората световна война. "Слушахме много музика на запис, гледахме в интернет и по телевизията. Ние също създадохме много музика. Но нищо не може да се сравни с емоцията от музиката на живо. Нищо не може да замени този звук, качество и красота", казва Мейер.
Снощният концерт беше под диригентството на Рикардо Шаи и със солист норвежкото сопрано Лизе Давидсен. "Присъствието на публиката мотивира нас, музикантите. В този момент на трудности и затваряне, научихме какво означава да свириш само за себе си", казва музикантът Дамиано Коталасо, музикант.

Източник: https://www.reuters.com/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
юли 21, 2021
В Барселона хората с увреждания могат да се наслаждават на плажа и морските вълни
Още
юни 17, 2021
Карабашлиев:„Черешата е детство, надявам се седмокласниците да останат с един по-добър вкус в устата“
Още
май 28, 2021
„Капачки за бъдеще“ с нова инициатива: Събират се средства за първата детска линейка
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия