Искате да запазите или съживите брака си? Започнете афера със съпруга си

май 26, 2021
313

Когато си мислите за тайни, откраднати моменти, вдъхновяваща комуникация, фантазии, очакване и желание най – често не ги свързвате със законната си половинка. Помислете обаче какво тези емоции биха могли да направят за вашия брак. Свързването с половинката е нещо, което препоръчвам на двойките от години, казва терапевтът Сюзан Филипс. „Това е нещо като противоотрова на описваното от Естер Перел „Чифтосване в плен“, водещо до неглижиране на връзката и приемане на партньора за даденост, приоритизиране на децата, работата, къщата, парите ... над романтичната връзка на двойката“.
Неразделна част от аферата са седем елемента, които могат да възродят брака ви.
1. Преследване
Един от двамата трябва да го започне. Може да прошепнете на съпругата/съпруга си - но не на семейната вечеря или докато тя / той гледа футбол или сериал - „Искам да имам връзка“. Това ще привлечете вниманието и любопитството му. След това може да добавите „С теб!“. Ако знаете, че партньорът ви е много импулсивен, може да смекчите до: „Искам да ти кажа нещо - искам връзка с теб“.
2. Постоянство
Бъдете упорити. Бъди креативни (това е афера). Смейте се заедно, оставете му кафе и бележка с послание…
3. Откраднати моменти
Хората, които имат афери, ценят „откраднатите моменти“. Планирайте среща, било то кафе пауза, разходка в парка или късна закуска (без телефони). Тези малки неща ви дават възможност да присъствате в живота на другия по специален, съблазнителен начин
4. Непознатото
Всеки знае, че забраненото или неочакваното предизвиква безпокойство, вълнение и желание. Както е описано от Адам Филипс в „За флирта“ и Стивън Мичъл в „Може ли любовта да трае?“ с течение на времето вълнението често е възпрепятствано от нашата нужда и желание за стабилност и сигурност на брака. Да се чувстваме в безопасност е от решаващо значение за децата и основата за нашето собствено благополучие. Тази прекалена безопасност обаче може да ни тласне към незаинтересованост и хладно отношение.
Естер Перел, която се занимава с дилемата на семейните двойки и съчетаването на еротичното и домашното, ни напомня, че приемаме, че нашите партньори са си наши и е трудно да искаме това, което вече имаме, докато то почти не го загубим.
За да подхранваме интереса и романтиката, трябва да се осмелим да станем „познати непознати". Трябва да преминем отвъд познатите ни перспективи, да се чудим какво би видял и желал друг мъж или жена в съпруга/съпруга ни. Трябва да помислим колко различно бихме могли да се чувстваме, ако ние се опитвахме да си го върнем.
5. Желание и съблазняване
В проучване на това, което мъжете и жените желаят в сексуалните връзки, Илейн Хетфийлд установява, че първите две желания за женени мъже са партньорките им да инициират по- често секс и да бъдат по-съблазнителни. Първите две желания за омъжените жени са партньорите да говорят по-често с любов и да бъдат по-съблазнителни. Когато съпрузите загърбят страха от отхвърляне и се свържат съблазняването се случва по различен начин. Когато светът, децата ви или работата саботират вашите планове, сами може да подхраните очакването и страстта. 
6. Въображение
Според Стивън Мичъл сексуалността „ никога не е просто биологично, рефлексно действие, а е акт на въображение ...“ Като такъв той не трябва да бъде фиксиран или предсказуем. В рамките на сигурността на връзката има място за забавление и преоткриване на познатото и непознатото в себе си и партньора. Носете или направете нещо различно, което подхранва въображението ви и това на вашия половинката ви. Мнозина от нас искат просто собственият ни партньор да ни желае.
Докато вървите, намирайте причини да се смеете, дори на себе си. Не забравяйте колко секси могат да бъдат чувството за хумор и смеха. Поддържайте усещането за връзка, правете си комплименти
7. Погледът на любовта
Хората обикновено могат да разберат, когато се случва нещо между двама души. Те изглеждат по – добре, намират причини да стоят по-близо един до друг, да се докосват невинно, да се усмихват повече, да изглеждат по-уверени, да се смеят заедно, дори да спорят повече. Ясно е, че са свързани. Може би имат връзка. Или... всъщност са женени.

Източник: https://www.psychologytoday.com/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 13, 2022
Край на една от най – романтичните истории: Джейсън Момоа и Лиса Боне се развеждат
Още
яну 02, 2022
Най-възрастната жена в света навърши 119 години
Още
яну 02, 2022
Проф. Байкова обяснява как да се храним здравословно, но евтино и с мярка
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия