БДЖ организира пътуване с парен локомотив до Трявна и Плачковци

юни 21, 2021
253

БДЖ ще организира пътуване с парен локомотив от Горна Оряховица до Трявна и Плачковци на 26-и юни /събота/. През 2021 г. Европа отбелязва годината на железопътния транспорт, а парният локомотив е символ на неговото начало. По тази причина БДЖ предоставя възможност на любителите на железницата да се докоснат до емоцията от пътуването с парна тяга.
Композицията, която ще бъде съставена от шест стандартни вагона и един вагон-бистро, ще потегли от гара Горна Оряховица в 08:40 ч. След кратки престои на гарите във Велико Търново, Дряново и Царева ливада, влакът ще пристигне в Трявна в 10:21 ч.
Любителите на парните локомотиви и историята на българската железница могат да продължат пътуването си до гара Плачковци, за да разгледат наскоро реставрирания в района на гарата музеен експонат на парен локомотив 36.01 и да се запознаят с интересни факти от историята на железопътния транспорт в България. Теглената от парен локомотив композиция ще пристигне в гара Плачковци в 10:36 ч. и ще потегли обратно към Трявна в 12:20 ч. Композицията ще пристигне обратно в Горна Оряховица в 16:20 
Цената на двупосочния билет е 36,50 лв. за един пътник с включено запазено място в двете посоки. Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно, без да ползват отделно седящо място, като при закупуване на билетите е необходим документ, удостоверяващ тяхната възраст. БДЖ напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.
Билети могат да бъдат закупени онлайн на следния линк https://www.bdz.bg/bg/ и от билетните каси във всички гари в страната.

 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 23, 2021
Макриница – гръцкото село, където да се отдадете на романтиката и спокойствието
Още
сеп 18, 2021
Легендарната група СПРИНТ получи награда за цялостно творчество от Фестивала за поп и рок музика – София 2021
Още
сеп 17, 2021
Тони Димитрова, Маргарита Хранова и Петя Буюклиева са големите победители в конкурса за песен на София
Още
Излъчвайте на живо чрез Facebook Live в каналите на MyFamily.bg
Купи само за: 50.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия