Лефкада – безброй нюанси на синьо щастие

юни 23, 2021
1394

Тюркоазени води, бели скали, незабравими залези, безгрижие и радост. Така накратко бих описала Лефкада - четвъртият по големина от Йонийските острови. До него може да се стигне и с автомобил, защото е свързан чрез мост със сушата.

Най – впечатляващата част от Лефкада са прочутите плажове. Повечето снимки, направени на тях, изглеждат като обработени на фотошоп. Такъв обаче не е нужен, защото природата за пореден път доказва, че е най – великият творец и разполага с най – красивите цветове. Аз останах удивена от Порто Кацики, въпреки че е един от най – претъпканите. На плажа няма чадъри и трябва да си носиш или да се промъкнеш под сянката на скалите.

Милос е един от най – трудно достъпните плажове на острова. Пътят до него и дълъг, тесен и стръмен, но си струва да бъде изминат. Тук попадате на усамотено късче пясъчна ивица, далеч от шума и тълпите.

Третият плаж, който ще ви посъветвам непременно да посетите, е Агиос Йоанис. На него няма да откриете ситен и мек пясък, а камъчета и силен вятър. Това обаче е любимо място за кайт и уиндсърфисти от цял свят. Събират се десетки, ако не и стотици разноцветни крила и танцуват пред очите ти, носени от вятъра. Гледката е магическа и можеш да й се наслаждаваш с часове.

Столицата на Лефкада е Левкада таун. В облика й се преплитат различни влияния – острова е бил под властта на венецианци, французи и англичани до 1864 г., когато заедно с останалите Йонийски острови се присъединява официално към Гърция. Всички те са оставили своя почерк върху архитектурата и духа на мястото.

Градът е построен около естествено пристанище. То е сред най - модерните и предпочитани в Гърция. Има място за 600 лодки и място за ремонт, което побира 250 яхти.

Вътрешността на острова също е много красива. Пътищата са тесни и се вият нагоре, към върха на планината. Около тях растат вечно зелени иглолистни растения, които отделят прекрасен аромат и осигуряват малко сянка.

Тук пътуваш бавно, храниш се и се живееш бавно. Природата и хората те предразполагат да се потопиш в една по – синя, спокойна и красива реалност.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 23, 2021
Макриница – гръцкото село, където да се отдадете на романтиката и спокойствието
Още
сеп 18, 2021
Легендарната група СПРИНТ получи награда за цялостно творчество от Фестивала за поп и рок музика – София 2021
Още
сеп 17, 2021
Тони Димитрова, Маргарита Хранова и Петя Буюклиева са големите победители в конкурса за песен на София
Още
Излъчвайте на живо чрез Facebook Live в каналите на MyFamily.bg
Купи само за: 50.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия