Как може бременната жена да се подготви за едно напълно естествено раждане?

юли 02, 2021
156

През последните месеци се наблюдава тенденция за повишаване на желанието на жените да раждат естествено, а не със секцио. Причината - все повече жени залагат на информирания избор и непозволяват страхът от болката да вземе превес над решението им как да дарят нов живот. Tова отчете акушер Диди Димова, ръководител на Училище за бъдещи родители "Ние създаваме радост" към Медицински комплекс "Д-р Щерев".

„Никога не се притеснявайте за една предстояща бременност. След първите чертички на радост идват и тревогите, но животът продължава. Важното е да бъдете подготвени“, категорична е акушерката.

Природата така ни е сътворила, да даваме живот по естествен път. Важно е жената да бъде подготвена. Да се движи през цялата бременност, да внимава да не натрупа твърде много излишни килограми и да усвои техниките на дишането и движението. “Това може да помогне много в процеса на раждането. Дишането ще ви помогне много да облекчите болката, а тя е красива болка и бързо се забравя.”, подчертава ДидиДимова.

Другото важно нещо, за да протече едно естествено раждане по естествен път, е бременните жени да са запознати с всички негови предвестници. Тогава ще имат и по-малко стресови ситуации. Важно е да са подготвени какво поведение трябва да имат по време на болката, по време на контракциите, междуболка и контракции. И още, да усвоят движенията. “Направете така, мили дами, че естественото раждане да протече по естествен път. Това ще рече не да легнете и да се оставите в ръцете на проследяващия ви екип. Участвайте, бъдете част от този екип. Следвайте стриктно инструкциите, които ще ви дава екипът и така ще съкратите периода на раждане и ще мине по-безболезнено”, допълва Диди Димова.

При нисък праг на поносимост на болката вече има обезболяващи, важно е бременната жена да бъде запозната и с тях.

Последният триместър трябва да е времето, в което бременната жена да направи проверка какво владее, какво знае за предстоящото раждане – дихателна техника, движенията, както и какви насоки ще бъдат й дадени от екипа и как да реагира на тях. Всички тези важни неща и техники, могат да бъдат научени по време на бременността.

Тагове:
бременност естетсвено раждане майчинство

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
окт 13, 2021
БГ лекар с изобретение за точността на диагностиката и стадия при рак на гърдата
Още
окт 10, 2021
Чрез новите си песни Адел обяснява на сина си причината за развода с баща му
Още
сеп 28, 2021
Мария Игнатова се омъжи
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия