Мъж с Алцхаймер се влюби отново в съпругата си и й предложи брак

юли 05, 2021
247

Питър и Лиза Маршал са се сгушили на дивана и гледат любимото си телевизионно предаване. Той я поглежда и я пита дали ще се омъжи за него. 56-годишният мъж не си спомня, че вече са женени. Диагностициран е с Алцхаймер преди три години и губи спомените си, дори тези за приказния им романс. Той е забравил първия път, когато се срещат, първата им целувка и сватбата им.
Те са семейство от 12 години, но се познават от много повече. Били са съседи в Пенсилвания, но всеки от тях е имал друг партньор и семейство. Създават приятелство и остават близки, дори когато семейството на Питър се мести в Кънектикът.
След близо година без всякакъв контакт помежду им, двамата се срещат и откриват, че всеки от тях преминава през развод. Започват 8 - годишна връзка от разстояние, докато всичките им деца влязат в колеж. Лиза описва отношенията им като „вихрен романс“. На въпроса какво обича най-много в съпруга си, тя прави пауза, сдържайки сълзите си и отговаря: „Начинът, по който ме обича. Той е толкова мил, толкова нежен, закачлив, забавен, романтичен и страстен."
През 2009 г. Лиза се мести в Кънектикът и двойката се жени. Скоро след това тя установява, че нещо в съпруга й се променя.
Започва забравя ключовете си, после портфейла. След това думи и какво означават те. Лиза обаче си повтаря, че това се дължи на напредването на възрастта. "Държах го в тайна и го игнорирах, докато приятели и членове на семейството също започнаха да забелязват, че нещо се случва. Тогава разбрах, че е притеснително. Хората, които не бяха виждали Питър от известно време, веднага забелязаха, че нещо не е наред."
След обстойни тестове, на 30 април 2018 г. Питър е диагностициран с болестта на Алцхаймер. „Започнах да проучвам и осъзнах, че това ще окаже сериозно влияние и ще отнеме съпруга ми“, казва Лиза.
Болестта бързо завладява живота на двойката. Спомените, които смятат, че ще останат с тях за цял живот, бързо изчезват за Питър. Един от тези съкровени спомени е брака им. Първият път, когато забравя коя е съпругата му, са в Роуд Айлънд - бягство на плажа, което редовно предприемат, щом се нуждаят от почивка. „Питър ми даваше указания: „ Това е пътят към дома ми. Завий надясно…“, сякаш бе наел шофьор , който не знае маршрута. Когато се прибрахме, той изтича и ми отвори вратата, влезе в къщата и започна да ме развежда из нея. Беше очарователно, но аз продължавах да го чакам да се върне в реалността, а той така и не го направи."
На 12 декември 2020 г., когато Питър и Лиза гледат телевизионния сериал „Ново момиче“, една трогателна сватбена сцена я разплаква. Петър забелязва сълзите й, после посочва екрана и казва: „Нека го направим. Да се оженим“, промълвява той, без да осъзнава, че току-що е направил предложение на жена си. "Беше толкова трогателно! Той се влюби в мен два пъти. Чувствам се като принцеса, като Пепеляшка. Аз съм най-щастливото момиче на света".
Лиза изпраща на децата им видеоклип с моментите след предложението и те ги насърчават да подновят брачните си обети. След известно колебание, Лиза се съгласява. Тя не иска да пропусне възможността да създаде още един красив спомен със съпруга си.
На 26 април Питър и Лиза се озовават отново пред олтара. С помощта на специалист по деменция, двамата изричат прости обети. "Влязох без никакви очаквания, болестта е толкова непредсказуема. И този път имах пеперуди в стомаха, докато се гримирах и обличах роклята си. Всеки момент беше вълшебен", казва Лиза. "Питър беше толкова щастлив. По време на обетите той просто ми каза:" Лиза, обичам те " И това е всичко, от което се нуждаех “.
Лиза знае, че по време на церемонията съпругът й може отново да забрави коя е тя. Но това не я притеснява. "Аз съм любимият му човек. Нямам нужда от етикети като съпруга или от прякорите, с които ме наричаше. Сърцата ни са свързани. Той ме обича, и аз него, а това е всичко, което има значение. "

Източник: https://edition.cnn/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
окт 13, 2021
БГ лекар с изобретение за точността на диагностиката и стадия при рак на гърдата
Още
окт 10, 2021
Чрез новите си песни Адел обяснява на сина си причината за развода с баща му
Още
сеп 28, 2021
Мария Игнатова се омъжи
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия