В Барселона хората с увреждания могат да се наслаждават на плажа и морските вълни

юли 21, 2021
197

На лицето на 7 - годишния Макс Сеги сияе огромна усмивка, докато баща му го носи към морето на плажа Нова Икария в Барселона. Макс има детска церебрална парализа и се придвижва с инвалидна количка, а това затруднява достъпа му до плажа. Днес обаче той използва специална услуга, предоставена от кметството, която помага на хиляди хора с увреждания да се насладят на пясъчната ивица и на морските вълни. За целта са осигурени столове – амфибия и специално проектирани съблекални, оборудвани с повдигащ кран. На разположение на плажуващите със специфични потребности са и девет специално обучени спасители, които им помагат да стигнат до водата и да се наслаждават на вълните.
"Мога да плувам и да играя. Има приспособления за плуване, дадоха ми и спасителна жилетка. Хората, които не могат да ходят, винаги идват тук", казва Макс Сеги.
Поради ограниченията заради COVID-19, желаещите да се възползват от услугата трябва да си направят предварителна резервация, но те нямат нищо против „Всички тук много ни помага, защото в противен случай не бих могла да сляза да плувам сама“, казва 58-годишната Нати Джийнс, която има протеза на ампутирания си крак. "По този начин ни улесняват много ... Те са прекрасни, много са внимателни."
За екипа помощта, която оказва на хората е много удовлетворяваща. "Доставя ни удовлетворение да видим как изглежда щастието, когато хората влязат в морето. Всичко си струва!" казва Гизела Окампос – 36 -годишната координаторка на екипа.
74-годишният Луис Ферер може да ходи с патерици, но се нуждае от помощ във водата. "Чувствам, че мога да правя неща, които никога не съм мислил, че ще направя и се чувствам много добре. Мога да кажа само най -чудесни неща на хората, които ни помагат".

Източник: https://www.reuters.com/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
юли 21, 2021
В Барселона хората с увреждания могат да се наслаждават на плажа и морските вълни
Още
юни 17, 2021
Карабашлиев:„Черешата е детство, надявам се седмокласниците да останат с един по-добър вкус в устата“
Още
май 28, 2021
„Капачки за бъдеще“ с нова инициатива: Събират се средства за първата детска линейка
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия