„Ало, Космос! Говори България“ събира деца и учени в опознаването на Космоса

юли 23, 2021
182

Известни български учени ще участват в еднодневното събитие „Ало, Космос! Говори България“. Проф. Леандър Литов от ЦЕРН, доайенът на Българската антарктическа програма проф. Христо Пимпирев, директорът на Харвардската инициатива „Център за произход на живота“ Димитър Съсълов, както и българският производител на аерокосмическа техника „Ендуросат“ и разработчик на дрон Dronamics са сред гостите на еднодневния фестивал на науката. Министерството на образованието и науката е партньор на инициативата на Атлантическия клуб.

Събитието е на 26 юли, понеделник, в София Тех Парк. Кулминацията ще бъде в 18 часа, когато астронавтите на борда на Международната космическа станция ще отговарят на живо на въпросите на децата от България. Участието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация. Тя ще може да се направи до 25 юли на www.hello-space.eu.

За участниците е подготвена наситена програма: презентации за истории за успех в STEM, практическо космическо образование, космическа храна, бизнес потенциала в Космоса и работилници за деца и големи.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 23, 2021
Макриница – гръцкото село, където да се отдадете на романтиката и спокойствието
Още
сеп 18, 2021
Легендарната група СПРИНТ получи награда за цялостно творчество от Фестивала за поп и рок музика – София 2021
Още
сеп 17, 2021
Тони Димитрова, Маргарита Хранова и Петя Буюклиева са големите победители в конкурса за песен на София
Още
Излъчвайте на живо чрез Facebook Live в каналите на MyFamily.bg
Купи само за: 50.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия