Проф. Денков: Трябва ни методика за оценяване на училищата

авг 03, 2021
303

Министърът на образованието проф. Денков заяви пред БНР, че в края на август ще има ясен сценарий за  започването на учебната година. Той отчете нуждата от още 44 хиляди електронни устройства в системата на образованието. Три четвърти от тях са необходими за училищата с ученици, които са с риск от отпадане.

Министърът изтъкна, че е много важно да се премине от принципа "парите следват ученика" към "парите следват качеството". Големият пролем е, че липсва методика за оценка на училищата, смята той "Има възможност за такава методика. Тя се базира на математически модели. Има направени първи стъпки в тази насока. За съжаление началният опит не е отчел всички важни фактори" 

Денков подчерта, че винаги има съпротива, когато се прави методика за оценка, но системата се нуждае от нея. "Това би показало колко елитни са елитните гимназии, колко допринасят трудните училища. Може да се окаже, че е много по - висока добавената стойност на едно училище, което работи с трудни деца, отколкото на една елитна гимназия"

 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 23, 2021
Скоро ще има трета бустерна доза от ваксините срещу COVID-19 у нас
Още
сеп 20, 2021
НСИ предлага трети вариант за преброяване
Още
сеп 18, 2021
Ски сезонът в Австрия - само ваксинирани туристи в баровете, ако обстановката се влоши
Още
Излъчвайте на живо чрез Facebook Live в каналите на MyFamily.bg
Купи само за: 50.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия