Защо мъжете не обичат да използват презервативи?

мар 12, 2019
395

Снимка: Allie HollowaySTUDIO D

Всеизвестно е, че мъжете не обичат да използват презервативите по време на полов акт. Въпреки съветите на експерти, лекари и кампании по медиите за сексуалното здраве, мнозинството от силния пол не показва заинтересованост и загриженост по темата.

Повечето момчета над 20-годишна възраст не желаят да използват предпазното средство, дори да са със случаен партньор, твърдят изследователи на сексуалното здраве от Университета в Индиана.Това е доста стряскащо, тъй като болестите предавани по полов път се увеличават драстично, сочат данни на Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ. През 2017 г. близо 2,3 милиона случая на хламидия, гонорея и сифилис са диагностицирани само в САЩ, което е рекордно високо ниво.

И въпреки шокиращите данни мъжете продължават да отричат използването на презервативи. Според експертите по сексуално здраве това се дължи на ред причини. На първо място е продължаващата липса на образование по отношение на сексуалното здраве, следвано от силното влияние на порнографията, в която презервативите липсват. Сред останалите причини са общото чувство на амбивалетност, наличието на недоверие към препоръките за общественото здраве, особено в общностите с ниски доходи и образование, както и влиянието на алкохола.

„Чувствам се много по-добре, ако не използвам презерватив“ , казва 21-годишният студент Дейвид от Охайо, който е имал полов контакт без презерватив с около 20 различни случайни партньорки. Самите жени, с които е бил са предпочитали да не използват кондоми, добавя Дейвид, чиято фамилия крие, защото не иска майка му да разбира, че не е почитател на предпазните мерки. Това навежда на мисълта, че може би майчините порицания могат да бъдат добра здравна профилактика.

Да се отречеш от използването на презервативи е обосновано при наличието на постоянен партньор, с който има изградено доверие и най-вече отговорност за здравето на другия.

Във всички останали случаи липсата на предпазни средства може да доведе до сериозни проблеми.

Източник: MensHealth

Тагове:
презервативи сексуално здраве

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
апр 20, 2019
Защо принц Уилям тренира заедно с майките от училището на сина си
Още
апр 01, 2019
Все повече млади бащи страдат от следродилна депресия
Още
мар 12, 2019
Защо мъжете не обичат да използват презервативи?
Още
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Яке DKNY май 03, 2019
Цена: 65 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия