Защо мъжете не обичат да използват презервативи?

мар 12, 2019
471

Снимка: Allie HollowaySTUDIO D

Всеизвестно е, че мъжете не обичат да използват презервативите по време на полов акт. Въпреки съветите на експерти, лекари и кампании по медиите за сексуалното здраве, мнозинството от силния пол не показва заинтересованост и загриженост по темата.

Повечето момчета над 20-годишна възраст не желаят да използват предпазното средство, дори да са със случаен партньор, твърдят изследователи на сексуалното здраве от Университета в Индиана.Това е доста стряскащо, тъй като болестите предавани по полов път се увеличават драстично, сочат данни на Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ. През 2017 г. близо 2,3 милиона случая на хламидия, гонорея и сифилис са диагностицирани само в САЩ, което е рекордно високо ниво.

И въпреки шокиращите данни мъжете продължават да отричат използването на презервативи. Според експертите по сексуално здраве това се дължи на ред причини. На първо място е продължаващата липса на образование по отношение на сексуалното здраве, следвано от силното влияние на порнографията, в която презервативите липсват. Сред останалите причини са общото чувство на амбивалетност, наличието на недоверие към препоръките за общественото здраве, особено в общностите с ниски доходи и образование, както и влиянието на алкохола.

„Чувствам се много по-добре, ако не използвам презерватив“ , казва 21-годишният студент Дейвид от Охайо, който е имал полов контакт без презерватив с около 20 различни случайни партньорки. Самите жени, с които е бил са предпочитали да не използват кондоми, добавя Дейвид, чиято фамилия крие, защото не иска майка му да разбира, че не е почитател на предпазните мерки. Това навежда на мисълта, че може би майчините порицания могат да бъдат добра здравна профилактика.

Да се отречеш от използването на презервативи е обосновано при наличието на постоянен партньор, с който има изградено доверие и най-вече отговорност за здравето на другия.

Във всички останали случаи липсата на предпазни средства може да доведе до сериозни проблеми.

Източник: MensHealth

Тагове:
презервативи сексуално здраве

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
юни 15, 2019
Самотен баща осиновява пет деца с увреждания
Още
май 27, 2019
Двойките, които се карат повече, живеят по - дълго
Още
апр 20, 2019
Защо принц Уилям тренира заедно с майките от училището на сина си
Още
Detoxme - натурален продукт за прочистване и отслабване
Купи само за: 19.90 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Решения на проблема ви юли 12, 2019
Цена: 1 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия