Защо мъжете не обичат да използват презервативи?

мар 12, 2019
610

Снимка: Allie HollowaySTUDIO D

Всеизвестно е, че мъжете не обичат да използват презервативите по време на полов акт. Въпреки съветите на експерти, лекари и кампании по медиите за сексуалното здраве, мнозинството от силния пол не показва заинтересованост и загриженост по темата.

Повечето момчета над 20-годишна възраст не желаят да използват предпазното средство, дори да са със случаен партньор, твърдят изследователи на сексуалното здраве от Университета в Индиана.Това е доста стряскащо, тъй като болестите предавани по полов път се увеличават драстично, сочат данни на Центъра за контрол и превенция на заболяванията в САЩ. През 2017 г. близо 2,3 милиона случая на хламидия, гонорея и сифилис са диагностицирани само в САЩ, което е рекордно високо ниво.

И въпреки шокиращите данни мъжете продължават да отричат използването на презервативи. Според експертите по сексуално здраве това се дължи на ред причини. На първо място е продължаващата липса на образование по отношение на сексуалното здраве, следвано от силното влияние на порнографията, в която презервативите липсват. Сред останалите причини са общото чувство на амбивалетност, наличието на недоверие към препоръките за общественото здраве, особено в общностите с ниски доходи и образование, както и влиянието на алкохола.

„Чувствам се много по-добре, ако не използвам презерватив“ , казва 21-годишният студент Дейвид от Охайо, който е имал полов контакт без презерватив с около 20 различни случайни партньорки. Самите жени, с които е бил са предпочитали да не използват кондоми, добавя Дейвид, чиято фамилия крие, защото не иска майка му да разбира, че не е почитател на предпазните мерки. Това навежда на мисълта, че може би майчините порицания могат да бъдат добра здравна профилактика.

Да се отречеш от използването на презервативи е обосновано при наличието на постоянен партньор, с който има изградено доверие и най-вече отговорност за здравето на другия.

Във всички останали случаи липсата на предпазни средства може да доведе до сериозни проблеми.

Източник: MensHealth

Тагове:
презервативи сексуално здраве

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
окт 17, 2019
Мъжете все повече се епилират
Още
юли 31, 2019
Защо принц Хари не иска да има повече от две деца
Още
юни 15, 2019
Самотен баща осиновява пет деца с увреждания
Още
Дневник на моята бременност- книга за всяка бъдеща майка
Купи само за: 18.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Кошница за пикник за двама окт 14, 2019
Цена: 50 лв.
Bugaboo Donkey 2 Twin Black 2x система за ... сеп 21, 2019
Цена: 2986 лв.
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия