Фестивалът на духовите оркестри в Сърбия събра хиляди посетители

авг 14, 2021
135

Звукът на стотици тромпети изпълни въздуха в малкия сръбски град Гуча. Въпреки пандемията, тук се проведе 60 -ият Фестивал на духовите оркестри. Събитието събра хиляди любители на хубавата музика.
Началото на Фестивала е поставено още през 1961 г. Днес надпреварата за трофея „Златна тръба“ е едно от най - посещаваните музикални събития в Сърбия. Подобно на много събития по света, той беше отменен през 2020 г. заради глобалната пандемия.
Тази година посетителите трябва да покажат сертификати за ваксинация или отрицателен тест за COVID-19, ако искат да влязат в Гуча.


„Ситуацията е такава навсякъде по света и ние трябва да се научим да живеем с това. Не можем да спрем музиката, не можем да спрем да живеем“, казва пред Ройтерс Хорсеко, който е дошъл чак от Куба.
Духовите оркестри имат дълга традиция в Сърбия. Още през 1831 г. с кралски указ се създава военен ансамбъл. Групи музиканти неизменно присъстват на всички важни за хората събития - от раждания до сватби и погребения.
Повече от 15 милиона посетители присъствали на фестивала от създаването му. Организаторите се надяват, че въпреки здравните ограничения, продажбите на билети и сувенири ще помогнат за възстановяването на местната икономика.

Източник: https://www.reuters.com/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
окт 12, 2021
Супермен е бисексуален в най – новия комикс
Още
окт 11, 2021
Стюардеси сменят строгите костюми и токчетата с панталон и кецове
Още
окт 11, 2021
Столично училище отглежда кокошки и зеленчуци, за да възпитава любов към животните и природата
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия