Стефан Янев: Близо 25 % от децата не се включват активно в учебния процес

сеп 02, 2021
93

Близо 25 % от децата не се включват активно в учебния процес. Това сочи анализ на служебното правителство и Министерството на образованието. Данните обяви министър-председателят Стефан Янев. „Направихме днешното събитие по тема, която е изключително важна. Всички ние трябва да търсим практически решения в областта на образованието. Трябва да споделим нашата отговорност за включване на деца в предучилищна и училищна възраст. Да разгледаме в дълбочина механизма и да търсим дългосрочно решение. Бъдещето на много професии зависи от включването на тези деца в образователната система", поясни премиерът.
Вицепремиерът и социален министър Гълъб Донев заяви, че трябва да се направи всичко възможно децата в рисковите групи да бъдат задържани в клас. По думите му проблемът с децата, които отпадат от училище, е на всички държавни институции.

 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
окт 15, 2021
Предложение: Езиковите и образователни центрове да не затварят, а да работят при по – строги мерки
Още
окт 15, 2021
Кунчев предлага нови противоепидемични мерки в училищата
Още
окт 14, 2021
Математик: "Заразяването на деца с COVID-19 сега е много по-голямо от предишните вълни"
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия