Рецептата за здраве на Христо Деянов – Доктора: Слушайте хубава музика и не се поддавайте на страха и агресията

сеп 06, 2021
329

Христо Деянов, известен и като пеещият доктор, е свикнал да носи много дини под една мишница. Той е лекар, телевизионен водещ, автор на книги и издател на списание. Музиката обаче винаги е заемала специално място в живота му. Деянов е композитор и певец, познат като част от първия мъжки дует в българската поп музика: Христо Деянов – Георги Денков (Докторите). Започва да свири на китара на 12 – годишна възраст. За 4 десетилетия на музикалната сцена е издал 4 авторски албума, съдържащи 50 песни. Днес Докторът ни разказва за новата си песен и за живота в условията на пандемия.
Музикантът ще се включи в надпреварата за най – добра българска песен на Фестивала за поп и рок музика – София 2021, който ще се порведе на 16 септември в зала 1 на НДК. Парчето, с което ще се представи е „Лятото за сбогом маха ми“. Освен изпълнител, той е създател и на музиката, аранжимента е на Димитър Гетов, а текста – на Джина Дунгова. То е вдъхновено от красивите летни емоции на Христо Деянов, но вплита в себе си много повече. „Това не е просто носталгия по отминаващото лято, в по – общ аспект става въпрос за отиващата си младост. Носталгията обаче не е единственото чувство, което може да усетим в песента. В нея има също любов, надежда и красота, които не е необходимо да си тръгват с лятото или с края на младостта“, споделя изпълнителят.
Христо Деянов признава, че в момента е в творчески подем. Въпреки че е издал „Антология“ с 50 авторски песни, той не спира да твори. „Обикновено, когато човек прави антология, хората мислят че приключва творческия си път. Но аз продължавам! Последните песни, които написах, мога да определя като най – добрите от всичко, което съм правил до момента“.
Деянов е убеден, че хубавата и хармонична музика е здраве. „Има радиостанции и програми, които пускат българска музика, но тя няма нищо общо със здравословната хармония. Не е необходимо да се повтарят определени фрази по 100 пъти в една песен“. Той харесва социалния елемент в някои рап парчета, като тези на Ицо Хазарта, но не смята че този вид музика действа оздравително. Чалгата – още по – малко. „Здравословната музика е хармонична и приятна за слушане, много е важен звука“, обяснява Деянов, който освен на песните, се е посветил и на лекарската професия. За да сме в добро здраве по време на пандемията, Докторът препоръчва хубава музика и щадене на психиката. Вярва, че не бива да се поддаваме на страха и агресията, а да останем добри един към друг.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 06, 2021
Рецептата за здраве на Христо Деянов – Доктора: Слушайте хубава музика и не се поддавайте на страха и агресията
Още
авг 28, 2021
Славчо Николов от БТР подава ръка на млади изпълнители
Още
авг 24, 2021
Илия Ангелов от „Диана експрес“: Жената до мен изпълва изцяло живота ми
Още
КОПИРАЙТИНГ УСЛУГИ
Купи само за: 150.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия