Проф. Витанов: Започването на учебната година е сред факторите, които ще доведат до нов пик на COVID-19

сеп 13, 2021
165

Редица фактори предпоставят нов пик в разпространение на COVID-19 и той може да се очаква скоро. Това каза пред БНТ математикът проф. Николай Витанов.
Една от причините е факта, че доста хора не се регистрират. „Има хора със симптоми, които са заразени, но не се регистрират като такива. Другите фактори са атмосферните условия, които се влошават, както и хората, които се връщат в големите градове след лятна почивка“.
Витанов зояви, че започването на новата учебната година също е фактор за предстоящия пик. "Една система от 700 хил. ученици и 70 хил. учители влиза в пълнокръвно действие след два дена. Ето ви няколко фактора, които предполагат, че след като този пик мине и след известно разхлабване на ситуацията, може да се очаква нов пик", допълни той.
Според него налагането на мерки могат да предотвратят това да се случи. "Известно намаляване на напрежението се очаква, но след това започва да действат“ В предишните три вълни мерките винаги са действали, защото са били налагани в подходящия момент, смята експертът.

 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
окт 11, 2021
Няма толкова заразени учители, учениците са повече
Още
окт 11, 2021
Д-р Николова: "Системата се задъхва, болниците са препълнени"
Още
окт 07, 2021
Чака ни сериозна и тежка зима. Покупателната способност на хората ще пада
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия