Кунчев предлага задължителна ваксинация за работещите в определени сфери

сеп 13, 2021
216

Снимка: БГНЕС

Задължителна ваксинация на работещите в определени сфери е предложил главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Това стана ясно от негово участие в предаването „Твоят ден” по NOVANEWS.

„За мен някои групи трябва да бъдат имунизирани. Това са медицинските работници, както и работещите в социални заведения”, заяви доц. Кунчев.

Той не смята, че задължителната ваксинация би нарушила граждански права.

„Това, което ще постигнем, е да не позволим заради професионалните си отговорности да заразяваме хора. Отдавна се видя, че в домовете за стари хора например, многократно неимунизиран персонал внесе инфекцията и се стигна до епидемични взривове”, коментира здравният инспектор.

Той обясни още, че в края на септември изтича срокът на годност на 300-400 хиляди ваксини срещу COVID-19.

„На ден правим по 15-20 хил. имунизации, с този темп няма как да ги използваме”, обяви доц. Ангел Кунчев. „Ако те не намерят приложение в други страни, защото постоянно вървят такива разговори, и не стане дотогава удължаването на срока, тогава ще е първата по-голяма партида, на която ще й изтече срокът”.

Относно третата доза, той подчерта, че би могла да бъде препоръчителна за определени групи, но все пак това трябва да се преценява индивидуално за всеки.

„Оптимистичната новина е, че има задържане на заболеваемостта, не само за България, а и за Европа. За първи път тази седмица тя е паднала малко”, заяви доц. Кунчев.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 23, 2021
Проф. Христова: „Един учител може да зарази цялата класна стая“
Още
сеп 14, 2021
Денков: „Не се справихме с ваксинирането на учители“
Още
сеп 13, 2021
Кунчев предлага задължителна ваксинация за работещите в определени сфери
Още
Излъчвайте на живо чрез Facebook Live в каналите на MyFamily.bg
Купи само за: 50.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия