Тони Димитрова, Маргарита Хранова и Петя Буюклиева са големите победители в конкурса за песен на София

сеп 17, 2021
278

В навечерието на празника на столицата, София избра своята песен за 2021 г. Това се случи на XI - то издание на Фестивала за поп и рок музика - София 2021, който се организира от Столична община.

За първи път в историята на фестивала, големият победител не е един, а цели трима. Това са Тони Димитрова с песента „ Любов в сегашно време“, Петя Буюклиева със „Завърни се приятелю“ и Маргарита Хранова с „Моя късна любов“. Трите диви се изправиха една срещу друга на сцената и бяха оценени най-високо, и с еднакъв резултат от професионално жури, оглавявано от Михайл Белчев. Песента на Тони Димитрова „Любов в сегашно време“ по текст на Красимир Трифонов и аранжимент на Светослав Лобошки успя да докосне най-силно и представителите на медийното жури.

Конкурсът излъчи и две 2-ри награди, които също бяха с равен брой точки: Това са песните: „Кажи“ по музика и текст: Антон Серкеджиев, аранжимент и изпълнение на групата Delta Roostrs и песента на група „Хоризонт“ – „Младостта на се продава“. Наградата връчи Любомир Дамянов.
3-то място бе присъдено на песента „Не спи градът” по музика и аранжимент на Асен Драгнев, текст на Добромир Банев, в изпълнение на Богдан Томов. Наградата връчи Иван Тенев.

Награда и плакет „Добро сърце“ за 2021 г. се присъди на специалния гост на фестивала - Нуртен Юнсев Дел Луче, която живее в Турция, но е родена в България. Тя е певица, текстописец, композитор и артист и оказа специална подкрепа на Каузата „Роди дете в България“ и Информационна кампания „Да сверим биологичния си часовник навреме“. Наградата връчи Председателят на организационния екип на Фестивала – Пейо Пеев.

Наградата за цялостно творчество и принос в българската музика се присъди на един агент с голямо досие – от черно-белите клавиши на пианото до нашия детски спомен – Иван Тенев, който тази година посрещна 70-ия си юбилей! Призът и специалният плакет връчи Жени Монева.

Специална награда за цялостно творчество получи и легендарната група „СПРИНТ“, която тази година празнува 40 години от създаването си с концерти в София и страната „2Х20 ГАЛАКТИКА“, в подкрепи каузата „Роди дете в България“ и Информационната кампания „Да сверим биологичния си часовник навреме“. Наградата връчи зам. областният управител на София град г-жа Живка Такева – Първанова.

Публиката също може да участва в конкурса като гласува за някоя от 14-те финални песни, избрани да участват в конкурса. Това може да стане чрез SMS на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на песен. Номерата на всяка песен може да видите тук.

Средствата са в полза на Благотворителната кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри“, която и тази година подкрепя каузата: Информационна кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми „Да сверим биологичния си часовник навреме“.

Тя е от изключително значение за демографската политика на страната ни и отправя послания, насочени към превенция и опазване репродуктивното здраве на младите хора в България. 

Същността на инициативата е да насърчи жени на възраст между 25 и 35 години да се изследват, за да разберат какъв е репродуктивният им статус и да вземат адекватни мерки. Това изследване отнема минути, но резултатът може да е един нов желан човешки живот.
В подкрепа на каузата беше представена и емблематичната песен на кампанията „Мечта за дете“, в изпълнение на Галя Георгиева, група „Жестим“ и децата от „Палави ноти“ с ръководител Венелина Петрова. Песента е по музика и аранжимент на композитора и музикант Пейо Пеев и текст на Ивелина Рускова.

Музикалният форум тази година е насочен и към кризата, причинена от COVID-19. Пандемията от COVID-19 продължава да причинява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален мащаб, поради което усилията за предотвратяване на разпространението на вируса и защита на населението остават отговорност на цялото общество.

Именно затова слоганът на ХI-тото издание на събитието е в синхрон със стартиралата информационна кампания „Дай рамо на твоята най-добра защита! Ваксинирай се!“, за да насочи вниманието ни към голямата отговорност да запазим както своето, така и здравето на другите, за да бъдем отново заедно.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 година. Фестивалът се организира от Sprint Production с подкрепата на Министерство на културата, Столична община и Българска национална телевизия, с партньорството на Музикаутор, Профон, Българската музикална асоциация и партньорски организации.

Тагове:
Фестивал за поп и рок музика песен на София победители Маргарита Хранова Петя Буюклиева Тони Димитрова

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 30, 2021
Популярни острови в Югоизточна Азия отварят отново за туристи
Още
сеп 29, 2021
Цагарада - под сянката на най –стария чинар в Европа
Още
сеп 23, 2021
Макриница – гръцкото село, където да се отдадете на романтиката и спокойствието
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия