Проф. Денков: Има плавно нарастване на случаите на COVID – 19 в училищата

сеп 21, 2021
141

"Ситуацията в страната е тревожна. Има възможност за пернасяне на случаи към училищата чрез учителите и децата. В момента има плавно нарастване на случаите на заразени с COVID – 19 в училищата. То все още не е тревожно. Трябва да внимаваме да няма рязко увеличение" Това заяви на брифинг министърът на образованието проф. Николай Денков.
Министърът уточни, че при необходимост, основно ще се затварят паралелки и випуски. Последните данни от 20 септември са - 0.71% карантинирани учители и 0.44% карантинирани ученици. Най-много карантинирани са във Велико Търново. 32% от учителите са ваксинирани, има малко над 2% ваксинирани ученици. Докато не се стигне до 70% ваксиниране в национален мащаб, ще продължаваме да имаме проблеми, каза Денков. "Как ще се развият тези проценти зависи от две неща - едното е спазването на мерките извън училище и как се следват те вътре в учебните заведения. Ако носят маски, спазват дистанция и се пазят взаимно, ще имаме преминаване през ниска вълна. Може да бъде по - дълга, но няма да има сериозни проблеми с претоварване ан болничната система"

"Най - труден ще бъде периодът около средата на октомври и се подготвяме за този момент", заяви просветният министър.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
окт 15, 2021
Предложение: Езиковите и образователни центрове да не затварят, а да работят при по – строги мерки
Още
окт 15, 2021
Кунчев предлага нови противоепидемични мерки в училищата
Още
окт 14, 2021
Математик: "Заразяването на деца с COVID-19 сега е много по-голямо от предишните вълни"
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия