Популярни острови в Югоизточна Азия отварят отново за туристи

сеп 30, 2021
683

Островите в Югоизточна Азия се отварят отново за посетители, обобщава CNBC.
Тайланд
От 1 юли ваксинираните пътници, представили и отрицателен тест за Covid-19, могат да остават на остров Пукет без карантина. През юли и август там са посрещнали 26 400 посетители и са генерирали приходи от 48,5 милиона долара. Сега ваксинираните пътници могат да посетят и други части на Тайланд, включително остров Ко Самуи и части от провинциите Краби и Пханг-Нга.
В понеделник тайландските власти обявиха плановете си за отваряне на голяма част от страната през следващите три месеца. Това ще се случва по график, включващ 4 фази. Той дава приоритет на популярните туристически дестинации:
От 1 – ви октомври продължава отварянето на Пукет, Сурат Тани, Краби и Пханг-Нга; като се добавят още места в Краби
От 1- ви ноември се възобновява посрещането на туристи в още 7 провинции, включително Банкок, Чианг Мей и Патая
От 2 – ри декември се предвижда още 20 провинции да започнат да приемат посетители. Сред тях са Аютая, Чианг Рай, Сонгкхла, Сухотай, Транг, Трат и Яла
От 3 – ти януари 2022 г. гости ще послещат в още 13 гранични провинции, включително Сатун, Сурин и Удон Тани
Тъй като туризмът представлява 18% от БВП, Тайланд е подложен на огромен натиск да отвори отново границите си за чуждестранни посетители. Страната отбеляза 83% спад на туристите между 2019 и 2020 г. и загуби приблизително 13,54 млрд. долара.
Виетнам
Виетнамският остров Фу Куок ще се отвори отново за ваксинирани международни посетители през октомври, съобщава VGP News – издание на виетнамското правителство. Най – големият остров във Виетнам е по -малко известен от другите в Югоизточна Азия и това е една от причините туристите да бъдат привлечени от него. Той има бели пясъчни плажове и нощни пазари. На Phu Quoc е разположен биосферен резерват и една от най-дългите въжени линии в света, свързваща го с близкия остров Хон Том
Планирано е Phu Quoc да се отваря на етапи. През първите три месеца островът ще приеме 2000 до 3000 посетители. Те ще пристигнат с чартърни полети и ще могат да посетят ограничен брой места.
По време на втората фаза, която също трябва да продължи три месеца, от 5000 до 10 000 души могат да кацнат на острова и да разгледат по – голяма част от него.
Очаква се Виетнам да посрещне „посетители от пазари с висок туристически потенциал и епидемична безопасност като Североизточна Азия, Европа, САЩ и Близкия изток“, се казва в статията.
Сингапур
За първи път от година и половина, Сингапур приветства европейски туристи. Ваксинираните гости от Германия и Бруней могат да останат в града – държава без карантина, при положение че направят четири теста за Covid-19. Ако програмата работи добре, Сингапур планира да се отвори и за туристи от други страни.
Пътуващите от определени части на Азия също могат да влязат, независимо от техния ваксинационен статус, ако кандидатстват за Air Travel Pass. В момента тази схема е достъпна за пътуващи от Хонконг, Макао, континентален Китай и Тайван.
Индонезия
Най -голямата и многолюдна държава в Югоизточна Азия предприема стъпки, за да посрещне скоро посетители. Островите Бали, Бинтан и Батам са част от пилотен проект за възобновяване на туризма, благодарение на ваксинация, протоколи за безопасност, здравна инфраструктура и международно търсене, казва представител на министерството на туризма пред CNBC. Все още обаче не е обявена дата за повторно отваряне. В Бали то беше отлагано няколко пъти поради огнища на инфекцията. Има вероятност островът да започне да посреща туристи през октомври, заявява източникът на CNBC. Не всеки обаче ще може да влезе, когато това стане. „Засега се разглеждат само държави с добро управление на пандемията от Covid-19, като Южна Корея, Япония, Сингапур и Нова Зеландия. Австралия най -вероятно също ще бъде включена, след като вече е постигнала 80% ваксинация."
Малайзия
Лангкави беше отворен отново този месец, като част от плана за възстановяване на туризма в Малайзия. Островът обаче приема само ваксинирани местни туристи. Правителството очаква да посрещне родни посетители в други популярни туристически дестинации като остров Тиоман, Джохор, Мелака и щата Сабах на остров Борнео. Международните туристи ще бъдат добре дошли, когато започне изпълнението на 4 - тата фаза от плана на туристическите власти в Малайзия.
Малайзия също претърпя значителен спад в приходите от туризъм поради ограниченията, свързани с пандемията.

Източник: https://www.cnbc.com/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 15, 2022
Звезди, музика, награди и каузи на Фестивала за поп и рок музика - София 2022
Още
сеп 02, 2022
На 15 септември София ще бъде музика
Още
авг 31, 2022
Пет български града се потапят в японската култура
Още
КОПИРАЙТИНГ УСЛУГИ
Купи само за: 150.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия