Ако 10% от випуск са карантинирани или болни, той може да премине към ротационно или дистанционно обучение

окт 05, 2021
117

Над 600 паралелки са в дистанционно обучение. Това съобщи просветният министър професор Николай Денков. Спрямо началото на учебната година карантинираните деца са 4 пъти повече, а учителите - 2 пъти, уточни министърът. Габрово попада в тъмночервената област и преминава към ротационно обучение, обясни Денков. „Това, което правим в Габрово, ако се наложи, ще се приложи и другаде. Първи до четвърти клас и предучилищните групи остават присъствено, другите класове се сменят през седмица на ротационен принцип“.
Около 1,2 % средно за страната са карантинираните ученици и учители. „Ние нямаме друг начин да задържим децата в училище, освен да ги предпазим, доколкото може от заразяване“.
Още в началото на учебната година бе обявено, че при 10% заразени ученици или учители щи се преминава към онлайн обучение. Днес обаче министърът посочи, че има ново уточнение в насоките. „Единствено уточнихме, че тези 10% могат да бъдат по випуски, няма нужда в цялото училище да бъдат 10%. Уточнението преди няколко дни го изпратихме като упътване, като обяснение към РУО-та и от към директорите на училищата. Ако 10% в даден випуск са карантинирани или болни, може да излезе випускът в ротационно обучение или изцяло в електронно обучение, няма нужда да бъдат 10% в цялото училище“, обясни той. Той посочи, че 4 училища в страната са изцяло на онлайн обучение в момент. „Малко над 600 паралелки са в дистанционно обучение и 32 са групите в детските градини“, каза проф. Денков. Точните цифри, които посочи са 654 паралелки и групи - от тях 622 са паралелките и 32 са групите в детските градини. Училищата са в с. Света Петка, Велинградско, с. Владо Тричков – Своге, и две училища в гр. Бяла, Русенско. Една детската градина, която в с. Мокреш, област Монтана.

 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
окт 15, 2021
Предложение: Езиковите и образователни центрове да не затварят, а да работят при по – строги мерки
Още
окт 15, 2021
Кунчев предлага нови противоепидемични мерки в училищата
Още
окт 14, 2021
Математик: "Заразяването на деца с COVID-19 сега е много по-голямо от предишните вълни"
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия