Маските за учителите и големите ученици ще станат задължителни

окт 07, 2021
178

Предстои издаването на заповед относно задължителното носене на маски в клас от учителите и учениците след начален етап на образование. "Указанията на МОН в момента имат пожелателен характер. Оставено е на директорите да преценяват кое до каква степен ще се изпълнява. Време е тези мерки да станат задължителни. Говоря за носенето на маски от деца над начален курс и всички учители", уточни Кунчев. Мярката ще важи за цяла България. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинг за четвъртата COVID вълна. Той поясни, че ще се задължат учителите и учениците след началния курс да носят маски в училищата. Преподавателите ще трябва да спазват тази мярка през цялото време. Според Кунчев е важен и ротационния принцип, но и да няма смесване на деца от различни паралелки след училище по време на спорт, танци, езици и т.н.
Днес от МЗ съобщиха, че има ръст на регистрираните случаи на коронавирус при децата и учениците, както и сред потребителите на услуги в домове за възрастни хора. доцент Кунчев обясни, че сме в разгара на четвъртата COVID вълна и има 10-13% увеличение на случаите в сравнение с миналата седмица.

 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
окт 15, 2021
Предложение: Езиковите и образователни центрове да не затварят, а да работят при по – строги мерки
Още
окт 15, 2021
Кунчев предлага нови противоепидемични мерки в училищата
Още
окт 14, 2021
Математик: "Заразяването на деца с COVID-19 сега е много по-голямо от предишните вълни"
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия