Столично училище отглежда кокошки и зеленчуци, за да възпитава любов към животните и природата

окт 11, 2021
137

Снимка: facebook/51 СУ "Елисавета Багряна"

В столичното 51 СУ "Елисавета Багряна" училищният персонал отглежда кокошки и поддържа оранжерия със зеленчуци. Целта е да се възпита любов към животните и децата да се приобщят към екологичния начин на живот.

"Вече много деца от София нямат села. Виждали са кокошки по телевизията и може би си представят, че яйцата се произвеждат във фабрики. Освен кокошки, имаме и оранжерия, в която виждат домати, краставици, тиквички, чушки. Опитваме се да приобщим децата към екологичния начин на живот", обясни директорът на столичното 51 СУ "Елисавета Багряна" Асен Александров пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Tой посочи, че училищният персонал се грижи за кокошките, докато децата засега само им се радват. По думите му чрез кокошките възпитават любов към домашните животни.

"Да видят децата как се произвеждат естествените продукти. Със сигурност нашите яйца не са като яйцата на бройлерите, те са осезателно по-вкусни", подчерта Александров.

Училищният директор стимулира децата да дават всичко от себе си, възнаграждавайки ги с обяд със самия него и с яйца от кокошките.

Към момента кокошките са 3 и снасят по около 10 яйца седмично, а училището възнамерява да закупи още две кокошки. Обсъжда се идеята в бъдеще да се грижат и за други животни.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
дек 01, 2021
Тел Авив е най-скъпият град за живеене
Още
ное 26, 2021
Млад мъж се спасил от трагедията на АМ "струма", защото сменил превозвача в последния момент
Още
ное 18, 2021
Български сладолед е сред 10-те най-добри в света
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия