„Ден на свободата“: Край на 4 – месечния локдаун в Сидни

окт 11, 2021
69

Кафенетата, фитнес залите и ресторантите в Сидни отново отварят врати. В тях могат да влизат напълно ваксинирани клиенти. Това се случва след близо четири месеца прекъсване на работата им, заради рестрикциите, свързани с разпространението на коронавируса. Австралия има за цел да започне да живее с вируса и постепенно да се отвори отново. Най-големият град в Австралия премахна локдауна след като щатът Нов Южен Уелс (NSW) достигна 70% пълна ваксинация на населението над 16 години.
Някои кръчми в Сидни, най -големият град в Австралия, отвориха в 12:01 часа в полунощ. Пред тях се бяха скупчили хора, жадуващи да изпият една бира извън дома си. Други се радваха на дългоочакваната среща с роднини и приятели. Правилата за ограничаване на пандемията забраняваха посещенията на други домакинства и пътуванията извън зона от 5 км. Хората вече могат да посещават заведения, фитнес зали и магазини. След отпадането на ограниченията имаше опашки и пред фризьорските и козметични салони.
„Виждам го като ден на свободата, това е ден на свободата“, каза премиерът на щата Нов Южен Уелс Доминик Пероте. "Ние извеждаме нацията от тази пандемия, но това ще бъде предизвикателство."

Източник: https://www.reuters.com/

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
окт 15, 2021
Излиза първото помагало за новата матура по БЕЛ през 2022 г.
Още
окт 14, 2021
Индонезия отвори главните си туристически острови за чужденци от 19 държави
Още
окт 14, 2021
Кацаров: „Утре няма да влезе в сила нищо, но може да обявим допълнителни мерки“
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия