Излиза първото помагало за новата матура по БЕЛ през 2022 г.

окт 15, 2021
228

До броени дни ще се появи първото учебно помагало, изцяло отговарящо на новите, променени параметри и изисквания на Държавния зрелостен изпит по български език и литература през 2022 г. Заглавието му е „Цялостна подготовка за матура по български език и литература: 10 теста по модела на ДЗИ и анализи“. Авторът е Светлозар Георгиев, а издателството – „Персей“.

Съобразно изпитаната вече система „Цялостна подготовка за матура по български език и литература“ помагалото представя по достъпен начин материала от новата учебна програма и съдържа:

• ТЕСТОВЕ (с постепенно навлизане на взимания материал, така че да могат да се решават през учебната година), като всеки от 10-те теста по модела на ДЗИ включва: 22 задачи с избираем отговор; 16 задачи с кратък свободен отговор; 2 задачи с разширен свободен отговор (създаване на текст от 4-5 изречения); 1 задача за създаване на аргументативен текст (интерпретативно съчинение или есе).

• АНАЛИЗИ на всички изучавани произведения. Това са материалите, осигуряващи знанията за успешно справяне с последната задача на ДЗИ – за създаване на аргументативен текст, която носи най-много точки.

Включени са и листове за решаване на тестовете и ключ с верните отговори и съответните точки за тях.

Разбираемо, достъпно и практично, помагалото има за цел зрелостниците да се справят успешно с ДЗИ, като надграждат знанията и уменията си. Подходящо е както за работа в клас, така и за самостоятелна подготовка.

Тагове:
помагало матури Държавен зрелостен изпит БЕЛ

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
дек 06, 2021
Денков: „Надявам се това да е последният първи учебен ден за тази учебна година“
Още
дек 03, 2021
Белгия затваря детските градини и началните училища, децата над 6 години ще носят маски
Още
дек 03, 2021
РНК-ваксините срещу Ковид-19 са най-подходящи за бустерна доза
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия