„Традицията среща бъдещето“ събира на едно място множество творци в София

окт 19, 2021
344

XXVI годишна изложба на художниците, живеещи или работещи в район “Изгрев” ще бъде открита на 20.10, сряда, от 18 часа, в Интерпред. Тази година изложбата се провежда под надслов “Традицията среща бъдещето“. Събитието се провежда под патронажа на кмета на района д-р Делян Георгиев.

Изложбата на художниците, живеещи или работещи в район “Изгрев” се е превърнала в традиция за столицата и вече цели двадесет и шест години събира множество творци на изящните и приложните изкуства.

Софийският район “Изгрев” не случайно е известен като българския Монмартър. В своята малка територия той е събрал над двеста професионални художници. Всяка година десетки от тях представят в традиционната изложба свое произведение, създадено през последните две години и участват в надпревара за специалните награди на районния кмет.

За втори път посетителите ще могат да видят и “Кът на чуждестранното изкуство”. В него държавите с дипломатически мисии на територията на „Изгрев“ представят по една картина, посветена на страната им или създадена от техен автор.

В периода 20 октомври – 15 ноември 2021 г. експозицията ще бъде изложена в сградата на Интерпред – СТЦ София АД в галерийното пространство на Арт – Плейс (кв. “Изгрев”, бул. “Драган Цанков” № 36). Изложбата се организира от СО – район „Изгрев” и се осъществява със съдействието на Съюза на българските художници и Интерпред – СТЦ София АД. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община.

На снимката – кметът на района д-р Делян Георгиев награждава миналогодишният носител на голямата награда - Людмила Дамянова.

Тагове:
Традицията среща бъдещето район Изгрев Делян Георгиев изложба

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 15, 2022
Звезди, музика, награди и каузи на Фестивала за поп и рок музика - София 2022
Още
сеп 02, 2022
На 15 септември София ще бъде музика
Още
авг 31, 2022
Пет български града се потапят в японската култура
Още
КОПИРАЙТИНГ УСЛУГИ
Купи само за: 150.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия