Директорът на „Пирогов“ обясни причината за процента на ваксинираните починали

ное 05, 2021
171

„9 от 10 човека в реанимацията на „Пирогов” умират. Такива са цифрите и в другите болници. Важен е обаче процентът на смъртността за всеки един от нас, който губи близък - той е 100%. Пренебрежимо малка част от починалите са ваксинирани”. Това заяви изпълнителният директор на УМБАЛ „Пирогов” проф. д-р Иван Поромански в ефира на „Здравей, България” по NOVA.

„Наистина не виждам нуждата да убеждаваме някого. Като виждате какво се случва – има само една опция. Това заболяване е много неприятно и ако някой смята, че ще му се размине – греши много”, добави той.

„Всички вълни до този момент бяха много тежки. През първата имаше много неизвестни. Сега има много пациенти, но персоналът ни е подготвен”, обясни проф. Поромански.

„В нашата болница постъпват тежко болни. Не би трябвало да чакат дo последния момент. Често се случва пациенти да трябва да бъдат интубирани веднага”, добавя изпълнителният директор на „Пирогов”.

Той каза още, че медиците нямат способ, чрез който да установяват фалшиви ваксинации. И обясни процентът на ваксинираните починали с това, че мнозина от тях имат редица придружаващи заболявания и по-скоро именно те водят до фаталния край.

Относно антителата той разясни, че има такива, които са специфични и са точно срещу този вирус. „Ние направихме изследване през лятото, защото голяма част от персонала ни е преболедувал. Наличието на специфичните антитела може да бъде установено и предполагам това е желанието на правителството.

Но този вид тест не може да се направи във всяка лаборатория”, добави проф. Поромански.

„Аз не обичам да карам хората да правят нещо насила. То трябва да бъде осъзнато. Това за българина е много трудно. Ние закупихме бързи тестове за нашия персонал, който не е ваксиниран. Още през първия ден много от колегите се наредиха на опашката за ваксинация”. Така директорът на „Пирогов” коментира изискването за зелен сертификат на медиците от лечебното заведение.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
дек 05, 2021
Кунчев: Когато дадеш милиони за тестове и откриваш едва 0.002 % положителни, започваш да се питаш достатъчно чувствителни ли са и това ли е реалната бройка
Още
дек 03, 2021
Вирусолог: „Вирусът мутира, когaто попадне в уязвими лица“
Още
дек 02, 2021
Денков: „ Последните 10 дни се чувствам сам в опита да се върнат децата в клас“
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия