Директор: Ще правим съвсем доброволно тестване на учениците, след като няма заповед, а само писма

ное 06, 2021
1874

Диян Стаматов е директор на столичното 119 – то СУ и председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета. Той е и бивш заместник – министър на образованието. Не одобрява нито избраните за децата от 1 – ви до 4 – ти клас тестове, нито организацията и разяснителната кампания относно извършването им, което трябва да започне в средата на следващата седмица. Днес Стаматов отново изрази негодуванието си в социалните мрежи и то предизвика широк отклик сред последователите му. Ето и пълния тест на публикацията му:
„Писмо от МОН за правене на тестове на малките ученици.
Толкова - писмо!
В петък вечер - писмо, като онези-имаш да плащаш 5 лева за ток.
Само дето в случая ситуацията е невероятно сложна!
Толкова сложна, че включва всички родители, ученици, цялото училище.
Преобръща цялата досегашна дейност и оставя назад обучението.
От разговорите с министъра по време на отраслов съвет получихме категоричното му уверение, че ще има заповед (или инструкция) с негов подпис, със стъпките, които се очакват от нас.
После са решили просто да ни пишат писъмце…
Не, че ми е за първи път да се усещам изоставен от МОН, но вярвах, че поне ръководството на МОН осъзнава каква изключително сложна организация и логистика е това ново, необразователно задължение.
Оказва се, че ще правим съвсем доброволно тестване на учениците. След като не ни нареждат, а само ни пишат…
Излиза, че МОН ни пише директорът да организира най-голямата доброволческа организация -УЧИТЕЛИТЕ да вземат да се самоорганизират и да направят тестове на всички, които са решили да се върнат в училище!
Доброволческият отряд след като приключи тестването, след като си изкара часовете, взима лап-топа и продължава в ОРЕС- за да помогне и на другите- които не искат да се върнат да учат.
Законово цялото това положение е беззаконие! Но остава в полето на директора!
Директорът отново е изоставен сам в правенето на поредната важна държавна задача. Да си носи и своята, и на други отговорност. А пък ако вземе, че обърка нещо… а, ако вземе, че има и друго мнение…
Не знам вие как се усещате, но при мен е усещане за анархия!
За мен пред образователната система е поставена катастрофална задача! Трябва време за по-доброто й обмисляне и изпълнение!
Ние може да сме като на война, но НЕ СМЕ ВЪВ ВОЙНА!
Трябва да се мисли и действа мъдро и отговорно!“

 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
дек 05, 2021
Кунчев: Когато дадеш милиони за тестове и откриваш едва 0.002 % положителни, започваш да се питаш достатъчно чувствителни ли са и това ли е реалната бройка
Още
дек 03, 2021
Вирусолог: „Вирусът мутира, когaто попадне в уязвими лица“
Още
дек 02, 2021
Денков: „ Последните 10 дни се чувствам сам в опита да се върнат децата в клас“
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия