Училищата ще могат сами да осигуряват тестове за учениците

ное 16, 2021
188

Училищата ще могат да осигуряват със собствени средства тестове за учениците от V клас нагоре. По този начин те ще могат да ги върнат в клас още преди Министерството на образованието и науката да им е предоставило такива. Това ще бъде разрешено с нова заповед на министрите на здравеопазването и на образованието, която ще актуализира действащите в момента Насоки за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата, съобщават от просветното ведомство. Промените вече са подготвен от МОН и са изпратени за съгласуване в Министерството на здравеопазването.
Частните училища, които са регистрирани в българската образователна система, получиха безплатни тестове за децата от I до IV клас и ги върнаха в клас едновременно с всички останали. Междувременно в образователното ведомство са постъпили запитвания от частни училища, които имат възможност сами да закупят тестове за по-големите ученици, за да възстановят изцяло присъственото обучение, без да чакат доставка от държавата. На всички тях е отговорено, че това може да стане след промяна в Насоките. Очаква се самата промяна да стане факт в близките дни.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
дек 06, 2021
Тестовите задачи не развиват способността за разсъждаване и задълбочено разбиране
Още
дек 05, 2021
Денков: Ако трябва ще издам заповед през първата седмица след връщането в клас да не се изпитва
Още
дек 05, 2021
Може да отпадане изискването за 50% + 1 съгласни с тестването родители, за да се върне паралелката в училище
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия