Кога ще спре тестването на децата в клас?

ное 19, 2021
612

При заболеваемост под 250 на 100 000 население тестването на учениците в клас ще спре. Това обеща министърът на образованието и науката академик Николай Денков, отговаряйки на въпроси на граждани и медии, като гост във "Властта говори! Открито".

Докато заболваемостта не спадне под тези нива, единственият начин децата и младежите да бъдат върнати в училище е с тестовете, категоричен бе той.

До момента са поръчани близо три милиона теста за учениците, от които 851 000 са доставени в складовете на БЧК в село Лозен. „Проблемът се състои в това, че в България няма тестове. Ако поръчаното количество пристигне в базата, ще бъде разпределено за 24 часа до всички училища в страната и учениците между 5 и 12 клас ще могат да се върнат в училище, а родителите ще знаят два дни предварително, за да могат да се организират.

Имаме тестове за учениците от първи до четвърти клас до края на следващата седмица. Средства за тях има осигурени до коледната ваканция“, поясни министър Денков.

Той допълни, че средствата за тестове за учениците за 2022 г. трябва да се осигурят с бюджета за следващата година. Едно тестване струва около 25 лева на месец за ученик.

По отношение на конспиративните теории за ДНК и тестовете, просветният министър заяви, че "всеки който гледа криминални филми знае, че има много по-лесни начини да се събере генетичен материал, като от косъм например, а не от слюнка".

„На кой му трябва изобщо тази слюнка. Ние се намираме в екстремна епидемична ситуаця, ако някой не вярва да отиде в Пирогов и да види“, призова той.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
дек 06, 2021
Тестовите задачи не развиват способността за разсъждаване и задълбочено разбиране
Още
дек 05, 2021
Денков: Ако трябва ще издам заповед през първата седмица след връщането в клас да не се изпитва
Още
дек 05, 2021
Може да отпадане изискването за 50% + 1 съгласни с тестването родители, за да се върне паралелката в училище
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия