Левон Хампарцумян: Няма да имаме инфлация в стил Виденова зима

ное 20, 2021
90

"Няма да имаме инфлация в стил Виденова зима, защото тогава тя не беше световно явление, а българско, породено от неумелото управление на икономиката". Това заяви банкерът Левон Хампарцумян пред btv. Според него, когато централните банки решат, че растежът на световната икономика е устойчив, ще започнат да вдигат лихвите и ще успокоят инфлацията.
Банкерът обясни, че хората с фиксиран доход и по-малко възможности са най-лошо ударени от икономическата ситуация в момента. В следващите месеци трябва да си балансираме приходите и разходите, посъветва той. "Инфлацията удря по един начин хората, които се чудят как да си платят сметките за парно и електричество, и по друг начин тези, които потребяват много енергия", обясни Хампарцумян.
Банкерът смята, че преструктурирането на "Топлофикация" се отлага от години, защото трябва да се намери баланс в управлението й. Важно е и да се подобри енергийната ефективност на домовете, смята той.
"Пандемията продължава в медицинската си фаза, но вече икономиката на света расте. Търсенето се увеличава, същевременно има доста напечатани пари в кризисния период, за да няма резки шокове, които сега търсейки изход, подгряват инфлацията", обясни Хампарцумян.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
дек 05, 2021
Кунчев: Когато дадеш милиони за тестове и откриваш едва 0.002 % положителни, започваш да се питаш достатъчно чувствителни ли са и това ли е реалната бройка
Още
дек 03, 2021
Вирусолог: „Вирусът мутира, когaто попадне в уязвими лица“
Още
дек 02, 2021
Денков: „ Последните 10 дни се чувствам сам в опита да се върнат децата в клас“
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия