Мария Лалева: Кога човешкото сърце почерня и кой пожар изпепели способността да сведем глава пред чуждата болка

ное 23, 2021
206

Писателката Мария Лалева, която нашумя с романа си „Живот в скалите“, изразява своята съпричастност към тежката катастрофа на автомагистрала „Струма“. Инцидентът обаче събужда и други размисли в нея. Ето какво споделя Лалева в своя Фейсбук профил:
„Огънят тази нощ показа страшната си страна. 9 загинали в пожар възрастни хора и 46 изгорели в катастрофа македонски граждани на автомагистрала "Струма", от които 12 деца.
Опитвам се да осъзная случилото се. Надявах се да е фейк. Но когато прочетох някои от коментарите под новината- безумни, злостни, политизирани, крайни, лишени от съчувствие (дори няма да направя усилие да ги цитирам или преразказвам), се замислих кога и защо човешкото сърце почерня и кой пожар изпепели способността да сведем глава пред чуждата болка. И ако не можем да сме съпричастни, поне да замълчим в знак на уважение.
Бог да ни е на помощ и да прости невинните души на загиналите.
Съболезнования“

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
дек 05, 2021
Кунчев: Когато дадеш милиони за тестове и откриваш едва 0.002 % положителни, започваш да се питаш достатъчно чувствителни ли са и това ли е реалната бройка
Още
дек 03, 2021
Вирусолог: „Вирусът мутира, когaто попадне в уязвими лица“
Още
дек 02, 2021
Денков: „ Последните 10 дни се чувствам сам в опита да се върнат децата в клас“
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия