Денков: Следващата учебна година може да започне по - рано

ное 26, 2021
821

Заедно със социалните партньори обсъждаме възможността следващата учебна година да започне по - рано. Това обяви министърът на образованието академик Николай Денков пред БНТ. "Идеята е следващата учебна година да стартира през първия понеделник на септември, а не на 15 - ти. Учебните занятия у нас започват по - късно в сравнение с повечето европейски държави. Това ще даде допълнително време за преговори и затвърждаване на учебния материал. Освен това през септември времето е хубаво и има повече възможности за занимания навън."

Към момента не се налага промяна на ваканциите на учениците, заяви още Денков. Ако се натрупат пропуски, е възможно учебната година за по-малките да се удължи със седмица-две най-късно до края на юни, както се случи миналата учебна година.

Николай Денков заяви също, че просветното министерство не е отговорно за липсата на достатъчно тестове. Той обясни, че търговете за доставката им се правят от Министерството на здравеопазването. "Докато необходимите количества тестове не бъдат доставени в склада на БЧК, от МОН не могат да кажат дата за връщането на по-големите ученици", категоричен беше Николай Денков. "Към момента министерството на здравеопазването е поръчало около 4,2 милиона теста. Получени са малко над 1 милион, по-голямата част от които вече са разпределени. В момента склада в БЧК има 114 300 теста, които са достатъчни за тестването на най-малрките ученици до края на следващата седмица".

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 16, 2022
Огнян Кунчев: Образователната система беше пожертвана, нека този път се затегнат другите области
Още
яну 15, 2022
Д-р Николова: "Има много заразенини и карантинирани деца"
Още
яну 15, 2022
Денков: Обмисля се извънредна зимна ваканция и начало на учебната годината от 5 септември
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия