Изследване: Ваксините са безопасни във всеки период от бременносттa

ное 26, 2021
93

Ваксинирането срещу Ковид-19 е безопасно за бременните жени и не се свързва с по-висока честота на усложнения, съобщи Ройтерс, цитиран от БТА.

Данните от реални ваксинации във Великобритания бяха разпространени от държавната агенция за здравна безопасност, докато официални лица призовават бременните жени да се ваксинират. Те подкрепят резултатите от други изследвания по света, че ваксините са безопасни във всеки период от бременността.

Значими разлики в честотата на мъртвите раждания, бебетата с ниско тегло или преждевременните раждания не са установени между ваксинирани и неваксинирани във Великобритания.

Данните са особено насърчаващи, защото първите ваксинирани бременни жени във Великобритания са били със здравословни проблеми, за които се очаква да са с по-висок риск от усложнения.

"Всяка бременна жена, която още не се е ваксинирала, трябва да го направи и да бъде спокойна, че това ще й помогне да предотврати сериозните последици от заразяване с Ковид-19 през бременността" - каза д-р Мери Рамзи, която отговаря за имунизациите в Британската агенция по здравна безопасност.

Данните от Великобритания са, че честотата на мъртвородени деца сред ваксинираните жени е била 3,35 на 1000 - малко под характерните 3,60 на 1000 за неваксинираните.

Процентът на преждевременните раждания е 6,51 за ваксинираните - малко по-висок от 5,99 за неваксинираните.

Британските власти призовават бременните жени да се ваксинират. Министерството на здравеопазването изтъква, че боледуването от Ковид-19 е много по-рисково от ваксинирането.

Само 22 процента от родилите през август във Великобритания са били ваксинирани. 98 процента от болните от Ковид бременни жени в болница са неваксинирани.

Тагове:
бременност ваксини COVID-19

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 13, 2022
Край на една от най – романтичните истории: Джейсън Момоа и Лиса Боне се развеждат
Още
яну 02, 2022
Най-възрастната жена в света навърши 119 години
Още
яну 02, 2022
Проф. Байкова обяснява как да се храним здравословно, но евтино и с мярка
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия