В 119 СУ големите ученици остават на онлайн обучение

ное 27, 2021
240

Преди дни министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров издаде заповед, с която се разрешава големите ученци да се върнат в клас със зелен сертификат, а не след тестване. Това може да се случи, ако поне половината деца от паралелката притежават такъв документ. Оказва се, че дори в едно от големите столични училища е трудно да се съберат 50% ваксинирани и преболедували ученици, за да се върне класът към присъствено обучение. За това съобщава в личния си Фейсбук профил директорът на 119 СУ Диян Стаматов:

"В 119 СУ за учениците от 5 - ти до 12 - ти клас продължава обучението в ОРЕС и през следващата седмица. От направеното експресно проучване се вижда, че едва 9 % са ваксинирани; 6.4% от учениците имат валиден документ за преболедуване; 3.5% имат документ за антитела. 14.2% от учениците биха се тествали със собствени средства. В допитването са се включили 808 родители ( от 1050). В нито един от класовете няма 50% ученици със Зелен сертификат"

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 16, 2022
Огнян Кунчев: Образователната система беше пожертвана, нека този път се затегнат другите области
Още
яну 15, 2022
Д-р Николова: "Има много заразенини и карантинирани деца"
Още
яну 15, 2022
Денков: Обмисля се извънредна зимна ваканция и начало на учебната годината от 5 септември
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия