Влизаме без сертификат в кабинковия лифт на ски курортите, но не и в ресторантите им

ное 28, 2021
361

В кабинковите ски лифтове ще се влиза без сертификат. Това обяви министърът на туризма Стела Балтова в ефира на БНТ. Всички останали противоепидемични мерки остават в сила, обясни тя. В заведенията, намиращи се в ски курортите, ще се влиза само след представяне на зелен сертификат.
"Има една заповед от миналата седмица, 23 ноември, с която 14 държави от ЕС бяха поставени в червената зона. От 1 декември тази мярка отпада, така че тези граждани ще могат да влизат у нас само със зелен сертификат, няма да се изисква допълнително PCR тест", обясни Балтова. Сред тези страни е и Гърция. Властите очакват тези промени да повлияят положително на зимния сезон у нас. Той ще бъде официално открит на 18 декември.
Курортите към момента са доволни от заявките и казват, че ако поне 30% се изпълнят, вероятно ще имаме един много добър сезон, съобщи министърт. „Конкуренцията никак няма да е малка, тъй като миналата зима нашите хотели останаха отворени, но тази година, още от септември, големи дестинации като Италия, Франция и Австрия обявиха, че ще отворят курортите си“, смята Балтова.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 12, 2022
Испания смята да приравни Ковид-19 с обикновен сезонен грип
Още
яну 12, 2022
10-дневна карантина за положителните с COVID от 10 януари
Още
яну 11, 2022
Ръст на заразените ученици, отчитат от МОН
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия