Кои са най-предпочитаните дестинации за новогодишните празници?

дек 03, 2021
222

Египет е лидер в търсенето към дестинации за Нова година. Интересът към Мексико и Доминика също отбелязва ръст. Има повишаване на интереса към екзотични дестинации, но за разлика от миналата година, когато имаше истински бум на дестинации като Малдиви и Занзибар, тази година не се наблюдава това в толкова голяма степен. Очаква се традиционно туристите да бъдат много в съседните на България държави - например Турция, Кушадасъ. Това каза Димитър Балтов от Националното обединение "Бъдеще за туризма" в ефира на БНТ.

По думите му новият щам на коронавируса Омикрон внася сериозна несигурност в планировката.
"Предполагаме, че в последния момент ще има много резервации, защото хората изчакват, за да видят какви са рестрикциите, на които ще се спрат различните държави. Пътуванията за момента не са съществено поскъпнали, туроператорите се стремят към по-добра позиция на пазара, а не към печалби, но поскъпване със сигурност ще има, поради поскъпването на горивата, газа, електроенергията", допълни Димитър Балтов.

Той заяви, че анулирането на почивките в последния момент от страна на клиента зависи от условията по договора с туроператора, като повечето услуги са предплатени и голяма част от тях са невъзвръщаеми. Димитър Балтов уточни, че когато анулацията е от страна на туроператора, той трябва да възстанови 100% от сумите в 14-дневен срок.

"Помощта, която имаме от държавата, не е достатъчна, затова настояваме за създаване на Фонд за гарантиране на пътуванията", каза още Димитър Балтов.

 

Тагове:
дестинации Нова година празници пътешествия

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
дек 30, 2021
В подкрепа на животните: Без заря за Нова година в няколко общини
Още
дек 17, 2021
Усилена подготовка в Банско за откриване на зимния сезон
Още
дек 09, 2021
Ново коледно градче отваря в центъра на София
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия