Белгия затваря детските градини и началните училища, децата над 6 години ще носят маски

дек 03, 2021
139

Белгия въвежда задължително носене на маски за децата над 6-годишна възраст. Страната затваря детските градини и началните училища от 20 декември и преминава към смесен режим на обучение в средните. Мерките се вземат, за да може се пречупи вълната на коронавируса, която натовари болниците до краен предел, съобщава "Политико".
Белгийските болници, препълнени с пациенти с COVID-19, временно преустановиха всяко неспешно лечение. Министър-председателят - Александър Де Кро, нарече ситуацията "нетърпима".
Там, където носенето на маска вече е задължително за възрастните, това ще важи и за всички деца над 6-годишна възраст, включително в училище. Детските градини и началните училища ще бъдат затворени от 20 декември - с няколко дни по-рано от предвиденото за празниците в края на годината.
Средните училища ще преминат към хибриден график, като изпитите ще се провеждат лично. Обучението в клас ще бъде преустановено, ако двама или повече ученици са заразени с вируса. Родителите също се насърчават да проверяват редовно децата си у дома.
Ресторантите, баровете и хотелите ще продължат да работят до 23:00 ч.
От събота ще бъде забранено провеждането на обществени мероприятия на закрито, на които се събират повече от 4000 души. Събитията на закрито с до 200 души могат да продължат от понеделник, стига всички да са седнали и с маски. За събития, на които присъстват повече от 50 души, гостите ще трябва да покажат валиден сертификат за COVID, който показва, че притежателят му е ваксиниран, възстановен или има отрицателен тест. Работата от разстояние ще продължи, като присъствието на място ще бъде максимум един ден седмично.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 12, 2022
Испания смята да приравни Ковид-19 с обикновен сезонен грип
Още
яну 12, 2022
10-дневна карантина за положителните с COVID от 10 януари
Още
яну 11, 2022
Ръст на заразените ученици, отчитат от МОН
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия