Може да отпадане изискването за 50% + 1 съгласни с тестването родители, за да се върне паралелката в училище

дек 05, 2021
369

В момента е задължително да има 50% + 1 съгласни с тестването родители, за да може дадена паралелка да се върне в училище. Мнозинството от родителите предпочитат присъственото обучение и дават своето съгласие, но има и класове, в които не се събира необходимият процент. В тях желаещите да се върнат в училище деца нямат тази възможност. Днес министърът на образованието академик Николай Денков за пръв път заговори за възможността да се направи промяна на правилата за връщане към присъствено обучение. Пред БНР той обясни как може да се случи това.
„Преди да се вкарат тестовете в училищната система имаше изискване да не се смесват различните паралелки. Това беше една от основните мерки, заедно с маските, за да не се позволява разпространение на вируса сред по – широки кръгове от деца. С въвеждането на тестовете обаче ще обсъдим различни варианти за промяна със социалните партньори. Това решение за 50 – те процента беше взето на отраслов съвет. Повлияно беше и от факта, че имаме един комплект учители. Няма как да ги клонираме, за да станат два и едните да работят присъствено, а другите дистанционно. Тъй като присъственото обучение е по – добро, все пак се обединихме около идеята, че то ще бъде наш основен приоритет. Сега, ако успеем да подсигурим чрез тестване непрекъснатост на присъствените учебни занятия, ще обсъдим със социалните партньори как при тези правила да организираме по – добре процеса. Ще говорим и за правилото на 50 – те процента, защото децата трябва да са в училище, а не вкъщи“, заяви министърът.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 16, 2022
Огнян Кунчев: Образователната система беше пожертвана, нека този път се затегнат другите области
Още
яну 15, 2022
Д-р Николова: "Има много заразенини и карантинирани деца"
Още
яну 15, 2022
Денков: Обмисля се извънредна зимна ваканция и начало на учебната годината от 5 септември
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия