Стаматов: “Никога повече не трябва да затваряме училищата”

дек 14, 2021
1351

Снимка: БГНЕС

"В българското образование учим вече 20 месеца пред лаптопа и затова отправям послание към премиера и към министъра на образованието: никога не трябва да позволим повече да бъдат затваряни училищата". Това каза на срещата Powers Summit Диян Стаматов - председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България и директор на 119 СОУ, предаде БТА. Срещата, наречена "Българският Давос", се организира от фондацията Webit и от Атлантическия клуб в България.
Стаматов постави въпроса дали трябва да продължи тестването на учениците за коронавируса по този начин, както е в момента. Първокласниците и учениците от втори и трети клас, заради времето, прекарано в онлайн обучение, са забравили наученото в детската градина - как да отидат до тоалетната и как да се хранят в училищния стол, каза той и призова учебните планове да бъдат променени и учениците да изучават това, което ще е необходимо за техните знания.
Мисията на Министерството на образованието и науката е много голяма сега и трябва да се види какво трябва да се навакса много бързо в учебния материал, но не с удължаване на учебната година, заяви Диян Стаматов. Той отбеляза, че по-ранното започване на учебната година е друга възможност, но за нея трябва да се говори дълго - с учителите, с директорите и с родителските организации.
Трябва да направим дигитализацията в класната стая да стане "умна" - да пести времето на учителя и да бъде свързана с автоматизирани платформи за образование, в които да се използва изкуственият интелект, каза Розалина Лъскова - изпълнителен директор на организацията "Образование без раници". Според нея, учителят трябва да "обърне" класната стая и видеоурокът, който сега се изпраща за домашно упражнение на учениците, да бъде различен за всеки ученик.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 08, 2022
Диян Стаматов: Готвят се за затварят училищата от 20 - и януари
Още
яну 04, 2022
Юлиян Петров: "Тестовете за учениците не хващат заразата“
Още
дек 29, 2021
Стаматов: "2021 година е точка на замръзване в цялостното развитие на образованието"
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия