Кога ще почиват учениците през 2022 година

яну 01, 2022
491

На 4-и януари учениците ще се върнат в класните стаи. Тогава е краят на 11 дневната им коледна ваканция. Първият неучебен ден през 2022-а ще бъде на 1-и февруари. Тогава е междусрочната ваканция. За съжаление се пада се вторник. Ако обаче ученикът е вече с оформен успех, то би могло да се подаде молба от родител за един ден ваканция по семейни причини и да се съберат четири почивни дни.

Родителите могат да приложат същата схема и за националния ни празник на 3 – ти март. Той се пада в четвъртък. Ако родителите напишат молба до класния ръководител или до директора, могат да отидат на семейна ваканция от 3-и до 6-и март.

През април има доста почивни дни. От 1-и до 10-и е пролетната ваканция от 1-ви до 11-и клас. За зрелостниците обаче  тя ще продължи само от 7-и до 10-и април. Всички ще почиват за Великден, който тази година се пада на 24-и април и неучебните дни са от 22-и до 25-и включително.

Доста се почива и през май. Неучебен ще бъде 2-ри май, когато ще се почива, защото 1 - ви се пада в неделя. 6-и и 24-и с що са неучебни. Такива ще бъдат също 18-и и 20-и, тъй като за тогава са планувани двата задължителни държавни зрелостни изпити. 25 - ти май пък е неучебен, но присъствен ден.

През юни учениците от 8-и, 9-и и 11-и клас ще почиват и на 14-и и 16-и, тъй като тогава ще се провеждат националните външни оценявания за седми и десети клас.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 16, 2022
Огнян Кунчев: Образователната система беше пожертвана, нека този път се затегнат другите области
Още
яну 15, 2022
Д-р Николова: "Има много заразенини и карантинирани деца"
Още
яну 15, 2022
Денков: Обмисля се извънредна зимна ваканция и начало на учебната годината от 5 септември
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия