Цените в хотелите скачат с 15%

яну 01, 2022
97

Хотелиери повишават цените на нощувките до 15%. Промяната е заради инфлацията и по-високите цени на електроенергията. Оптимистичната прогноза е да посрещнем първите чуждестранни гости в Слънчев бряг след 15-и май. 11 хотела в най-големия ни туристически комплекс - Слънчев бряг са обявени за продажба от банките. Хотелите, които се готвят да отворят този сезон, ще повишат цените на нощувките с до 15%. Дали това ще е единственото повишение, обаче, никой не може да прогнозира, пише сайтът pariteni.bg 

"За съжаление, ранни записвания тази година все още няма. Друга година по това време 30% от хотела е продаван. Хората са изключително изплашени. Изобщо не знаем дали ще има резервации. Цените набъбват нагоре. Хората се страхуват, не знаят какви ще им бъдат заплатите. Много е зле с резервациите", разказа пред БНР хотелиерът Румен Мончев.

Според монев, по-вероятно е цените да скочат с 20%-30%.

"Ще спечелят тези, които в момента си направят резервации. След април - май никой не знае какви ще са цените". 
Хотелиерът Георги Тръпков е категоричен, че пазарът налага повишаването на цените за нощувките.

"Вдигнати са значително текущите разходи по отопление, вода, климатизация. Значително скочиха цените на ред продукти. Но основното е, че електроенергията е шок като цена", споделя Тръпков. 

От туристическия бранш очакват да има засилена рекламна кампания на страната ни в традиционни пазари като Великобритания, Германия, Русия и Полша.

 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 12, 2022
Испания смята да приравни Ковид-19 с обикновен сезонен грип
Още
яну 12, 2022
10-дневна карантина за положителните с COVID от 10 януари
Още
яну 11, 2022
Ръст на заразените ученици, отчитат от МОН
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия