Ключът към красотата е в хармонията на духа и здравото тяло

окт 28, 2019
1035

Мирослав Маринов се е отдал на здравето чрез различни масажни техники от 2016 година като е създал свое кътче на здравето в салона си „ Амарант“, където посреща не пациенти, а приятели. Владее методите на класическия масаж, всички видове спа масажи, сенки шиацу, юмейхо , Ergon Technique. Вярва в силата на масажа не само заради лечебните му ефекти. Ключът към красотата е в хармонията, а тя идва от здравето, смята той. Убеден е , че всяко усилие към хармоничен, балансиран и здравословен живот си заслужава и ефектите идват рано или късно. Многобройни са позитивните ефекти от добрия масаж, разказа Маринов. „Той ни освобождава от стреса, който е един от бичовете в съвременния ни живот. Масажът подобрява съня, повишава енергията, детоксикира тялото, подобрява имунитета“, споделя още той. Самият той черпи вдъхновение от усмивките на доволните си клиенти. Тялото е дар, който ни е даден и ние трябва да се грижим за него, защото тялото е храмът на душата ни, съветва Маринов. Вижте цялото интервю, което той даде за myfamily: 


Наистина ли процедурите по юмейхо терапията осигуряват добра успеваемост при лечението на репродуктивни проблеми?

Да. Действително юмейхо може да бъде полезно и ефективно помощно средство в борбата с репродуктивните проблеми. Причините за тях могат да са различни или комплексни. Най-често репродуктивните проблеми са следствие от ендометриоза, поликистозни яйчници, проблеми с овулацията, блокирани фалопиеви тръби, както и различни гинекологични заболявания. Болестите предавани по полов път също крият голям риск и могат да доведат до сериозни проблеми на репродуктивните системи при двата пола. За щастие днес съществуват различни методи на лечение на стерилитета и постигане на бременност. В случаите когато говорим за репродуктивен проблем, породен от недоизлекувани гинекологични заболявания или преминали незабелязано инфекции, е добре освен навременното лечение да се предприеме и рехабилитационна програма като в този случай юмейхо е много ефективен метод. Това ще доведе до по-добро и дори до пълно възстановяване.

Какъв ефект се постига с юмейхо?

Специфичните възпалителни заболявания се подлагат на задължителна медикаментозна терапия. Юмейхо лечението се насочват предимно към лечебно-възстановителна методика за неспецифични възпалителни заболявания. При наличието на специфични възпалителни заболявания физиотерапия се предприема след ликвидиране на причинителя. Терапия се прилага само при липсата на противопоказания като злокачествени процеси и други противопоказания. Постига се обезболяващ и противовъзпалителен ефект, стимулира се локалното кръвообращение. Освен това се ограничава възпалителния процес и обострянето му. Възстановяват се функциите на системата.

Много жени страдат от болки в кръста по време на бременността , а и след това. Какъв масаж препоръчвате и защо жените не трябва да подценяват тези болежки?
Юмейхо е отличен поддържащ доброто здраве метод за повече тонус при бременност. Много млади майки прибягват до физиотерапията, за да преборят болките в гърба, напрежението в крайниците, а също и тежестта в кръста. Често болките настъпват след раждането, но много от бременните жени са с оплаквания още от средата на бременността си. Юмейхо е прекрасен метод за справяне с подобни здравословни проблеми, които са настъпили още преди забременяване. По време на износване на бебето се създават доста по-остри болки и затова в някои случаи физиотерапията е задължителна. Според изследвания при 10% от жените с наблюдавани проблеми в областта от шията до кръста по време на бременността, състоянието преминава в хронично. Последваща физиотерапия след такива хронични болки обаче влияят изключително положително. Терапията за бременни трябва задължително да се назначи от медицински специалист, а нейното осъществяване да бъде извършено от активно действащ юмейхо терапевт. Задължително се прави тест на гръбначния стълб. Диагностицира се мускулната сила и еластичността на мускулните тъкани.Стречингът на гръбначният стълб и отслабените мускули представлява комплекс от процедури.

Какво всъщност е юмейхо и как може да ни помогне?

Юмейхо е цялостна терапия на човешкото тяло. Тя се основава на центъра на тежестта на тялото и на симетрията на тазовите кости.Разместването на сакроилиачните и тазобедрени стави е причина за разместване на прешлените на гръбначния стълб. Това води до цялостни промени в човешкия организъм.Юмейхо терапията може да се прилага за забавяне и предотвратяване на над 190 болести. Юмейхо терапията повишава имунитета и премахва умствената и физическа умора. Тялото става по-еластично и по-високо. Подобряват се половите функции на организма. Човекът става по-красив и по-здрав.

Как протича терапията?

Преди всичко трябва да се намести изкълчената става и да се нормализира равновесието на костите и мускулите на тялото. Хълбочно-наместващата профилактика е най-подходяща.Тя има за цел да възстанови телесното равновесие чрез мобилизиране на жизнените оздравяващи сили и така да върне здравето на болния. Целта на метода е да облекчи болката и да изкорени болестите. Юмейхо профилактиката приема симетрията за здраве, а липсата на симетрия в опорно-двигателния апарат е предпоставка за появата на заболявания. Диагнозата се поставя сравнително лесно.

Полезен ли е масажът за бебето? Според проучвания че бебетата, на които е правен редовен масаж , боледуват много по-малко. Те наддават повече, както на тегло, така и в сантиметри, като това в никакъв случай не надхвърля здравословния им растеж като цяло.

Масаж и гимнастика се прави на всяко здраво дете и на тези със здравословни проблеми, след консултация със специалист. Масажът и гимнастиката подготвят детето за пълзене, а по- късно и за прохождането му, укрепват мускулатурата и тонуса на организма. Полезен е при деца с лош апетит, ниско тегло, повишен или понижен мускулен тонус, при често боледуващи деца, деца боледуващи от лека форма на рахит. Масажът за бебета закалява децата, подобрява емоционалното им развитие, функцията на всички органи и системи, което ги прави по-устойчиви на заболявания, подобрява имунитета им, профилактира затлъстяването.

Да поговорим за спортните травми. Често , когато не сме професионални спортисти, може да си причиним травми. Как може да си навредим при спорт и каква рехабилитация препоръчвате?

Около една трета от спортните травми се изразяват в леки до умерени разтягания или навяхвания на мускули и стави, които предизвикват не особено силни болки, подуване и затруднено движение. В повечето случаи почивката, компресът с лед, ластичният бинт или специалните наколенки и вдигането на високо на навехнатия крак са достатъчни за пълното възстановяване. Масажът играе не само важна лечебна роля, но е същевременно един от утвърдените профилактични фактори срещу различните заболявания. Особено голяма е неговата профилактична роля при спортните травми. Лечебното и профилактичното влияние на масажа се обосновават на неговото основно физиологично въздействие върху различните органи и системи на организма.Масажът помага доказано в спортната практика при не малко травматични увреждания като контузии,натъртвания, преразтягане на ставната капсула и лигаменти, фрактури.

Дамите са много старателни в идеята за съвършено тяло и отслабване. Отслабва ли се от масаж?

Само масаж няма да намали обиколката на талията или бедрата. Но той е добри помощно средство в един цялостен комплекс от мерки срещу излишните килограми. Говоря за балансирана диета и спорт. Заедно с масаж може да очаквате добри резултати по пътя към съвършеното тяло. Сега широко разпространен е масажът на корема. Мазнините в областта на корема са типични за мнозина. По време на този тип масаж се използват различни масла, които се нанасят с кръгообразни масажни движения. По този начин се повишава притокът на кръв и се забързва метаболизма, което помага за стопяване на мазнините и намалява теглото. Лимфодренажния масаж се използва за елиминиране на токсините и остатъчните продукти в организма. Натрупването им може да доведе до мудност и метаболитни нарушения. Самият масаж включва леки удари по лимфните възли и помага за отстраняване на излишните телесни течности.

Какво ви вдъхновява в работата ви?

Истинско удоволствие ми доставя да видя клиентите си доволни и здрави. Това все пак е смисълът на моята работа. Здравето е най-безценният ни дар. Трябва да сме отговорни към него и да се грижим за себе си.

Тагове:
Мирослав Маринов масажи красота здраве юмейхо терапия

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
юни 29, 2020
Д - р Симидчиев: “Няма пари за проследяване състоянието на белите дробове при преболедувалите коронавирус, а те често са увредени“
Още
юни 26, 2020
Проф. Балтов: „Хората се разпуснаха прекалено много! Трябва да имаме самосъзнание и дисциплина“
Още
юни 25, 2020
Доц. Андрей Чорбанов: “Много малко хора са заразени на случаен принцип с коронавирус. Необходим е близък контакт“
Още
Организирайте събитието си с Каприз ивент!
Купи само за: 0.00 лв.
Повече за Нас
MyFamily.bg е едно уютно виртуално местенце, създадено от приятели. С надеждата и вие да станете наши приятели - да намирате тук съветите, които са ви нужни, нещата, които да ви вдъхновяват. Искаме да споделяме с вас за пътуванията си - както за тези до различни кътчета на света, така и за...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия