10-дневна карантина за положителните с COVID от 10 януари

яну 12, 2022
152

Хората с положителни тестове за COVID-19, направени на 10 януари, както и контактните им лица, ще са под карантина съгласно промените в заповедта на министър Асена Сербезова. Това съобщиха от пресслужбата на Столичната регионална здравна инспекция.

В заповедта, издадена вчера, е указано, че имащите положителен резултат от тестването, остават под карантина за 10 дни, а контактните им лица - за 7 дни. Карантината за контактните лица може да се отмени, ако са ваксинирани с бустерна доза ваксина и представят отрицателен PCR тест, проведен след 72-ия час от началото на карантината.

София няма да бъде "затваряна", допълниха от пресслужбата. Институциите и експертите следят общата картина на заболеваемостта в столицата и предлагат решения на отговорните звена в системата - това е динамичен процес, който цели разработването на максимално адекватни противоепидемични мерки, които се решават на държавно ниво.

От СРЗИ припомниха, че търсят доброволци в помощ на процеса по прилагане на противоепидемичните мерки. Желаещите могат да се свържат с инспекцията по имейл priemna@srzi.bg.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
яну 12, 2022
Испания смята да приравни Ковид-19 с обикновен сезонен грип
Още
яну 12, 2022
10-дневна карантина за положителните с COVID от 10 януари
Още
яну 11, 2022
Ръст на заразените ученици, отчитат от МОН
Още
Копирайтинг услуги - създаване на съдържание
Купи само за: 0.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия