Огнян Кунчев: Образователната система беше пожертвана, нека този път се затегнат другите области

яну 16, 2022
259

50% от всички мерки до момента са се отнасяли до работата на образователната система. Това обясни математикът Огнян Кунчев в ефира на NOVA телевизия.
„Тя беше пожертвана. Но освен преминаването към онлайн обучение, има и други мерки, които дават ефект, ако се спазват. Например носенето на маски в градския транспорт. Този път бих посъветвал образованието да не бъде жертвано, да бъдат затегнати другите области. Просто трябва да има по – голяма дисциплина в спазването на мерките“, обясни той.
Прогнозите сочат, че в пика на пандемията от Омикрон новите случаи ще бъдат около 70 хиляди на ден, посочи Огнян Кунчев. Прогнозите му са за около 20 хиляди новозаразени на ден до края на месец януари .
„Добрата новина е, че се изкарва по-леко. Не знаем обаче колко сериозно може да бъдат засегнати хората с компрометирана имунна система”, обясни той.
Според него най-засегнатия район в страната от новата вълна на коронавируса ще бъде столицата.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
май 14, 2022
Училищата могат да регистрират спортни отбори и групи по изкуства в регионалните управления на образованието до края на юни
Още
май 04, 2022
В България няма регистриран случай на мистериозния хепатит при децата
Още
апр 29, 2022
Държавата получава оценка среден 3 за грижата ѝ за българските деца
Още
КОПИРАЙТИНГ УСЛУГИ
Купи само за: 150.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия