Пробуждане с хоро на 3 март

фев 22, 2022
495

Народ, който играе хоро по време на пандемия, не може да бъде победен! Нека всички заедно се включим в световния мост „Пробуждане с хоро“. Този призив отправят от сдружение „Азбукари“ по случай предстоящото честване на Националния празник на България - 3 март 2022 г.

В свое съобщение от организацията апелират за сътворяването на един уникален и вълнуващ онлайн спектакъл, който да шревърне „дефекта“ от пандемичната обстановка в ефект.

„Да сътворим заедно нещо, което никой друг не е правил досега онлайн в такива мащаби. Всички заедно - организатори, участници в концерта и българи от Родината и по света, за седма поредна година да построим мост на българщината с хорото и да слеем нашата позитивна енергия в едно!“, приканват от „Азбукари“.

В Шестгодишната традиция на инициативата основни хороводци на празника „Пробуждане с хоро“ са хилядите българи, които в градове и села, в страната и по света се включват в любителски и професионални фолклорни формации.

Центърът на събитията е столицата на България - София, а началото ще бъде дадено на 03.03.2022 г. в 12:00 часа и ще се излъчва на живо (стрийминг) в социалните мрежи Facebook, Youtube и в сайта на „Сдружение Азбукари“.

Всеки фолклорен изпълнител, танцов ансамбъл или клуб по народни танци може да се включи, като създаде вдъхновяващо видео, в което да прикани всички българи да отбележат Националния празник - 3 март 2022 г., като станат част от световния мост „Пробуждане с хоро“.

От сдужението канят всички желаещи на 3-ти март да заснемат свое видео как играят хоро. Нека заедно да покажем, че нищо не може да ни попречи да играем хоро, където и да е - вкъщи, на двора, в работата, в парка, на улицата, посочват още инициаторите на събитието.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 15, 2022
Звезди, музика, награди и каузи на Фестивала за поп и рок музика - София 2022
Още
сеп 02, 2022
На 15 септември София ще бъде музика
Още
авг 31, 2022
Пет български града се потапят в японската култура
Още
КОПИРАЙТИНГ УСЛУГИ
Купи само за: 150.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия