В моменти на кризи ролята на учителя става изключително значима

мар 18, 2022
143

В моменти на кризи ролята на учителя по гражданско образование става изключително значима. Неговата отговорност изисква да образова в критическо мислене и грамотно отношение към процесите, без да налага своите възгледи. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова пред преподаватели по гражданско образование, включени в обучение от Института за публична политика.
Заместник-министърът отбеляза, че гражданското образование има определящо значение за личностното израстване на всеки ученик. Без гражданска компетентност не може активно и осъзнато да се участва в обществения живот, каза тя.
По думите на Мария Гайдарова политиката за гражданско и за глобално образование се свързва и с изграждане на национално самочувствие у учениците, с формиране на умения за позитивно общуване. Те трябва да се научат да правят разлика между факт и мнение, да анализират добре и да работят заедно за по-доброто бъдеще на България.
Самата учебна програма по гражданско образование може да бъде помощник на учителя в тази трудна задача. „Важни са и обученията, споделянето на опит, работата в екип с тези, които имат необходимата експертиза в гражданското образование“, каза заместник-министърът пред учители, които преподават учебния предмет в XI и XII клас от област Пловдив.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
май 14, 2022
Училищата могат да регистрират спортни отбори и групи по изкуства в регионалните управления на образованието до края на юни
Още
май 04, 2022
В България няма регистриран случай на мистериозния хепатит при децата
Още
апр 29, 2022
Държавата получава оценка среден 3 за грижата ѝ за българските деца
Още
КОПИРАЙТИНГ УСЛУГИ
Купи само за: 150.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия