На 27 март България преминава към лятното часово време

мар 26, 2022
117

На 27 март България преминава към лятното часово време. В 3:00 ч. през нощта утре стрелките на часовниците трябва да бъдат преместени с един час напред. При компютрите и всички мобилни устройства, свързани с интернет, промяната става автоматично.

Връщането към астрономическото време в нашата страна ще стане на 30 октомври, когато в 4:00 ч. сутринта часовниците ще се върнат с един час назад.

В България смяната на времето се установява като трайна практика през 1979 г., след като на глобално ниво се приема аргументът, че така се пести енергия за осветление. След четири десетилетия обаче ползите от това не се потвърждават категорично, докато около 30% от хората изпитват психически и физически дискомфорт от промяната два пъти в годината.

 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
май 03, 2022
Нови цени на клиничните пътеки за раждане
Още
апр 13, 2022
Тазовото дъно – основата на женското здраве. Как да го поддържаме с гимнастика?
Още
апр 12, 2022
Бритни Спиърс чака трето дете
Още
КОПИРАЙТИНГ УСЛУГИ
Купи само за: 150.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия