Кунчев: Отпадането на епидемичната обстановка крие рискове, в Западна Европа започна покачване

мар 26, 2022
203

Отпадането на епидемичната обстановка в края на месеца крие рискове. Това обяви държавният главен здравен инспектор пред Нова телевизия. Според доц. Кунчев извънредната обстановка трябва да се удължи до средата на май.

"Покачващата се заболеваемост в западно-европейските държави не бива да се пренебрегва. Предлагам извънредната епидемична обстановка у нас да бъде удължена до 15 май", смята той.

Сред предложенията му е и премахването на зеления сертификат за влизане в страната с цел свободно движение на хората и по-добър туристически сезон.

Според проф. Радка Аргирова отпадането на извънредната епидемична обстановка би довело до премахването на безплатните тестове за ковид, което пък би се отразило върху отчитането на заболелите.

 

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
апр 09, 2022
КТ “Подкрепа“: Промяна в текстовете няма да премахне партийните влияния при назначаването на директори на училища и детски градини
Още
апр 05, 2022
Спор по български: Налагане на мнение с крясъци, агресия и обиди
Още
мар 26, 2022
Кунчев: Отпадането на епидемичната обстановка крие рискове, в Западна Европа започна покачване
Още
КОПИРАЙТИНГ УСЛУГИ
Купи само за: 150.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия