Карането на тротинетки – все по-популярно сред децата

мар 30, 2022
505

Един от най-новите екстремни градски спортове, който все повече набира популярност сред децата, е карането на тротинетки.

Миналата година за първи път в България бяха проведени няколко състезания в различни градове.

Пред Радио София Мирослав Демирев от Българската скутер лига разказа за freestyle карането на тротинетки и разкри част от програмата на лигата и за 2022 година.

„Freestyle включва свободни елементи и трикове в карането, които могат да се изпълняват както в градската архитектура, така и на скейт паркове и рампи. В този спорт няма лимит, прогресът е постоянен, особено ако има съоръжения и караш с по-добрите“, отбеляза Демирев.

Спортът възниква в САЩ преди повече от 10 години, но през последните 5-6 стана особено популярен, благодарение на социалните мрежи и на някои атрактивни музикални клипове. Децата лесно се запалват и го практикуват с удоволствие.

В края на юни ще има състезание в София, след това – в Самоков, а финалите са през септември в Добрич, каза Мирослав Демирев.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 15, 2022
Звезди, музика, награди и каузи на Фестивала за поп и рок музика - София 2022
Още
сеп 02, 2022
На 15 септември София ще бъде музика
Още
авг 31, 2022
Пет български града се потапят в японската култура
Още
КОПИРАЙТИНГ УСЛУГИ
Купи само за: 150.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия