Началото на следващата учебна година може да е по-рано от 15 септември

апр 28, 2022
278

Новата учебна година започва на 15 септември, но продължават разговорите дали началото на следващата (2023/2024 година) да е по-рано - от 7 септември, каза пред журналисти министърът на образованието и науката академик Николай Денков, предава bTV.
По думите му идеята е да се използва една допълнителна седмица от пет дни, които да се разпределят по-равномерно през учебната година, като ваканционни дни.
Той обясни, че целта е да се създаде ритъм на учене-почивка-учене-почивка, както е в по-добрите образователни системи.
За да стане това, са необходими промени в Закона за предучилищното и училищното образование, предстои и публично обсъждане. Крайното решение ще бъде взето, когато сме убедили обществото, че това ще бъде полезно, увери образователният министър.
От първи до шести клас нашите деца учат много по-малко от техните връстници в чужбина, посочи образователният министър. И добави, че може да се добавят две седмици в края на учебната година.
„Те ще бъдат използвани за проектно обучение, за нови форми на образование и за преговор на учебния материал. Целта е учениците да могат да завършат учебната година, като са усвоили материала, който са учили през годината“, обясни министър Денков.
Днес образователният министър, вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, и кметът на София Йорданка Фандъкова откриха учебен автоцентър "Макгахан" и "Водородно училище за зелено бъдеще" в Професионалната гимназия по транспорт "Макгахан" в столицата.

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
авг 17, 2022
542 ще са иновативните училища в България през новата учебна година
Още
юли 22, 2022
Часовете в прогимназията стават по- кратки - 40 вместо 45 минути
Още
юли 11, 2022
Английските и испански поралелки - най - желани след седми клас
Още
КОПИРАЙТИНГ УСЛУГИ
Купи само за: 150.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия