Звезди, музика, награди и каузи на Фестивала за поп и рок музика - София 2022

сеп 15, 2022
180

Снимки: Владимир Христовски

На 15 септември София бе музика. Това се случи на Фестивала за поп и рок музика - София 2022. В конкурса за нова българска песен се съревноваваха 13 авторски песни. Всяка една от тях имаше своето послание и плени зрителите в зала 1 на НДК.

Изпълненията на музикантите бяха оценявани от професионално жури, начело с Михаил Белчев и Йорданка Христова и от представители на медиите. Песента „Колко близо“ по текст на Антон Серкеджиев и аранжимент на група DELTA ROOSTERS спечели най-голямо внимание и се открои като фаворит сред останалите. С нея музикантите от  DELTA ROOSTERS успяха да докоснат професионалното жури и си тръгнаха с голямата награда. Призът им бе връчен от заместник-кмета на София Албена Атанасова.

Медийното жури бе най-силно вдъхновено от изпълнението на Маргарита Хранова и 17-годишния Донко Марков с песента им „Надежда“.

Специална награда за принос в бълггарската музика получи композиторът и член на група „Спринт“ Асен Драгнев. Той е автор на повече от 200 песни в областта на популярната музика, изпълнявана от известни български солисти и групи. Сред тях са Лили Иванова, дует „Ритон“, Силвия Кацарова, Васил Найденов, „Тоника СВ“, Георги Христов и много други.

Наградата за цялостно творчество бе връчена от председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев на големия композитор, поет, режисьор и певец Михаил Белчев.

Песента- фаворит ще бъде избрана от публиката чрез SMS на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на песента в ефира на БНТ. Целият списък на песните може да видите тук. Средствата са в полза на Благотворителната кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри“, която и тази година подкрепя каузата: Информационна кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми „Да сверим биологичния си часовник навреме“.

Музикалният форум тази година е насочен и към друга много актуална кауза за повече българска музика в национален ефир. Именно затова слоганът на ХII-тото издание  на събитието е „За повече българска музика в национален ефир“, за да насочи вниманието на отговорните институции, националните и частни медии върху важната мисия за присъствие на повече музика на български език в националния ефир, и в подкрепа на българските творци.

Фестивалът се организира от Столична община и Сдружение „Спринт Продакшън” и е с подкрепата на Министерството на културата, Българската национална телевизия, Българското национално радио, Националният дворец на културата и в партньорство със Сдружението „Независими автори, музиканти и продуценти“ /СНАМП/, всички приятели, съмишленици и партньори!

Тази година гост изпълнителите Алек Сандър и Edwin Grovell  долетяха от САЩ и Белгия, специално за фестивала. 

Тагове:
Фестивал за поп и рок музика Фестивал за поп и рок музика 2022

Остави отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

Подобни публикации
сеп 15, 2022
Звезди, музика, награди и каузи на Фестивала за поп и рок музика - София 2022
Още
сеп 02, 2022
На 15 септември София ще бъде музика
Още
авг 31, 2022
Пет български града се потапят в японската култура
Още
КОПИРАЙТИНГ УСЛУГИ
Купи само за: 150.00 лв.
За Нас
Информационният портал myfamily.bg е създаден през 2018 година. Екипът ни се състои от професионални журналисти, които използват само достоверни източници и проверяват информацията, достигаща до аудиторията. Медийната платформа представя обективно актуалните новини от страната и света. Наша...
За нас
Последно качени обяви
Бюлетин
Facebook
YouTube
СЛЕДВАЙТЕ НИ В YOUTUBE

Посетете нашият YouTube канал

Предложение за статия